IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се споразумя с антитръстовите регулатори в Германия

С това се слага край на разследването на практиките на компанията

13:00 | 17.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com сключи сделка с германските антитръстови регулатори, с което слага край на разследването за условията, които постави за другите търговци на своите уебсайтове, пише Bloomberg.

Amazon се е съгласила да промени начина, по който прави бизнес с други търговци след този случай, обясни днес Германското федерално бюро за борба с картелите.

"Благодарение на разследването ни постигнахме значително подобрения за търговците, които са активни в платформите на Amazon по целия свят“, коментира Андреас Мунд, президент на бюрото. „Разследването вече е прекратено“.

Новината се появява в момент, в който Amazon се сблъсква с голяма антитръстова проверка от страна на Европейския съюз в рамките на евентуалния финал на битката на еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер с американските технологични гиганти.

В изявлението си по повод на споразумението в Германия Amazon заяви, че прави „няколко промени в Amazon Services Business Solutions Agreement за изясняване правата и отговорностите на партньорите в продажбите“.

Промените ще влязат в сила на 16 август. Австрийският антитръстов орган заяви също, че е спрял подобно разследване, след като Amazon се е съгласила да преразгледа условията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още