Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Френско-германският консорциум „Соф Кънект“ взема летище София

Решаващи за избора са били не само финансовите постъпления, които ще се генерират, но и плановете за развитието на летището

13
 
7
 
9
преди 1 година
ми ок тъкмо вече нема се прибирам в коччинната Буллгаристтания, щот билетите ше станат майка си и баща си ..... Златен клас вирей, просст народ живей ....
11
 
10
 
8
Mavi Goz до: Shadow1
преди 1 година
Прайлно! Хем барабар с метрото, та да е по-атрактивна офертата. От летището сега ше вземат колкото за 2 от новите супермодерни изтребители ф-16/Блок 1970. Ако успеят за БДЖ и метрото да покрият още 2, ше е напрао супер! Щот тия изтребители се очаква усилено да пълнят бюджета, за разлика от БДЖ и летището, дето само го източват... ;) :lol:
12
 
14
 
7
преди 1 година
"Те предложиха годишно концесионно възнаграждение от 24,54 млн. евро или 32% от размера на общите приходи от всички дейности за текущата година."

Супер щедро! А държавата с радост прие - такава сделка не е за изпускане! До тази година е прибирала 100% от общите приходи от всички дейности, но сега вече ще й отпускат 32%... Плюс това, "Държавата ще помага с инвестиции в инфраструктурата..." И накрая Щрабаг и аверите им пак ше я осъдят, че нещо свир ката не е била както требва...
Нещо сделка след сделка - истински, евроатлантически, гиби! Самолети купуваме, летища подаряваме... Богата държава, да ти се доживее в нея...!
2
 
18
 
6
преди 1 година
Никакви такива - първо VW да инвестира в България и после може да дадеме концесия на немската фирма.
10
 
10
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Оставам с мнението, че ти си концесионера на софийското летище???
12
 
12
 
4
преди 1 година
Поредната далавера
3
 
21
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да пуснат и БДЖ под концесия... Стига е източвало бюджета.
10
 
19
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Летище Мюнхен само ще оперира летището (т.е. може да си тръгне по всяко време), терминал 3 без ръкави е подигравка, Strabag отново е безумие, говори се, че зад всичко стои 'местен' бизнесмен. Да ни е честито!
27
 
25
 
1
s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Браво, добра новина. Време беше и ние столичани да имаме съвременно и концесионирано летище, както навсякъде из странта ни.