IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов лично е настоявал България да плати веднага за самолетите F-16

Защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите, твърди премиерът

12:36 | 18.07.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бойко Борисов и Екатерина Захариева. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов и Екатерина Захариева. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е настоял България да плати веднага за закупените от САЩ изтребители F-16.

Според министър-председателя темата е родила множество спекулации. Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността, каза министър-председателят. Според него обаче няма „нищо подобно“, защото по този начин се поставя началото на превъоръжаването на българските военновъздушни сили, съобщава БТА.

Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите, допълни той. Неслучайно ние имаме бойна авиация, но всичко ново до този момент, което сме придобили, е годно само да натовари щаба и да избяга - само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16, коментира Бойко Борисов.

Той участва в традиционната посланическа конференция днес в Централния военен клуб в София.

По темата за Република Северна Македония министър-председателят посочи, че договорът за добросъседство е дал добър резултат и за нашите съседи. Той отбеляза, че без договора за добросъседство пътят на Северна Македония към НАТО и ЕС нямаше как да бъде започнат.

За една държава да си смени името, да променя с десетилетия насаждани в населението знания или прочит на историята е тежък процес и затова ние твърдо, но и толерантно трябва да работим, за да се стигне до крайния резултат - НАТО и ЕС, посочи той.

Убеден съм, че когато една държава е в ЕС и НАТО, винаги е по-добра за съсед и по-лесно се комуникира, коментира Бойко Борисов.

Премиерът засегна и темата за концесията на Летище София. "Бяхме атакувани, чухме чудовищни неща, но ние сме научени да бъдем търпеливи, защото истината накрая излиза наяве, и вчера с най-много точки беше определена като първа офертата на летище Мюнхен", припомни той.

Бойко Борисов посочи още, че оценката за българското председателство на съвета на Европейския съюз е, че е едно от най-добрите, с едни от най-трудните теми и оставило трайна следа, особено с темата за Западните Балкани. Неслучайно в Познан се взе решение догодина Берлинският процес да се проведе в София, съвместно с представителите на Северна Македония, припомни той. По думите му това е оценка и за работата на дипломатите по време на председателството, както и за външната политика на добросъседство, която води България.

В България идват всички, именно защото ние сме обърнати към мира, коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 4
serafima
преди 4 години
Останахме без слух от гръмките новини, с които тази дребна самовлюбена душица чрез ибрикчийските си медии ни залива всеки ден!Дори не ми се коментират простотиите му. Включително, че се тъпанчи, че ТОЙ дал парите и иска да се плати изцяло и предварително. Хората четат на английски за разлика от него. Системата Борисов, която той сътвори, дава плодове...отровни. Защото е ориентирана да е на нивото МУ. Борисов предизвиква срам и отвращение у всеки нормален човек.Проблемите на Бойко Методиев Борисов са от ПСИХОЛОГИЧЕН характер. Силната му КОМПЛЕКСАРЩИНА и ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ ХВАЛЕН непрекъснато извеждат на преден план чувството му за НЕПОГРЕШИМОСТ до последната степен на това проявление САМОВЛЮБЕНОСТ (НАРЦИСИЗЪМ). В случай на отправени критики или нападки към него, то той достига до най-високи нива на РАЗДРАЗНЕНИЕ, което от своя страна предизвиква у него първобитен нагон на ОМРАЗА и животински стремеж за ОТМЪЩЕНИЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още