Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Велев: Семейното подоходно облагане - мярка срещу демографската катастрофа

Данъчни реформи, ако въобще трябва да се правят, трябва да се обсъждат за срок след две години

   1| 2    
3
 
9
 
16
преди 1 година
Няма профилна снимка
На мен децата са ми в чужбина, имам много високи доходи, но въпреки това взимаме по 130 евро на дете на месец до навършване на 18 години. Тези пари покриват занималня, дрехи и други подобни. Зъболекарски услуги и всички лекарства също са безплатни до тази възраст. Да не говорим, че има истинска здравна, съдебна и образователна система(напълно безплатна храна, учебници, айпади и вдичко друго необходимо) . Как да си доведа децата в София?
0
 
6
 
15
преди 1 година
Няма профилна снимка
Необлагаем минимален доход и минимална пенсия 50% от минималния доход! Така по-голяма част от парите ще остава у тези, които са ги изработили, а няма да се преразпределя от корумпираната политическа ***! А това е определението и за дясна политика, другото са мушанлъци.
3
 
16
 
14
преди 1 година
Няма профилна снимка
самоназначените за шефчета викат: немаме роли на плантациите, щот ги мориме и унижаваме. спешно да проведеме прапаганда сред робите, да се плодът. обаче, като не сатвате за шефчета - наме да имате и рабонвици. логично е некак си. когат те готват за мезе, единственото ти спасени е да не ставаш за едене. умирай и се потапяй. тез приказки - след 2 години.
3
 
22
 
13
преди 1 година
Катарзис !!

Първото смислено предложение на Велев от години срещу демографската катастрофа ! То е обаче според мен с голямо нежелание споделено - когато става въпрос за високите цени на тока - решение трябва да има веднага, а за доходите на хората, които работят - може и след 2 години.

Аз така разбирам вървенето напред - има ли проблем, то той се решава ВЕДНАГА!!!
1
 
7
 
12
khao до: Арис
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нищо не искам да докажа, просто искам
-----
така и предполагах, но дано искането не ти се изпълни. защото ще е лошо за всички...
0
 
31
 
11
doba до: doba
преди 1 година
За протокола 3: трябва да е обратното, да се помага на хора, които захранват с данъци Държавата!

Пример:
Ражда се дете - на майката се спира ДОД.
Раджа второ - на майката освен ДОД се спират осигуровките и т.н. плащания
Ражда трето - освен спрените данъци/осигуровки се плаща и половината от заплатата, на която се е осигурявала предните години.
За четвърто хлапе - оставям за предложения във форума...
3
 
31
 
10
doba до: xapoznai
преди 1 година
Само за протокола:
В БГ се помага само на родители, които нямат доходи(или декларират че нямат).
За внасящите в бюджета и детски не се полагат.

За протокола 2: в семейството ми сме получавали детски два месеца! След това решиха, че сме били богати и това е! Детски няма!!! Щото сме осигуряване не на минимума... ДВЕПМ !!!
5
 
29
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Отглеждането на деца у нас с български доходи е огромно предизвикателство. Най-вероятно сме последната страна в Европа, която не предоставя почти никаква помощ на родителите.
4
 
31
 
8
преди 1 година
Много обичам да се говори за семейно подоходно облагане без да се пипа плоският данък или поне да се въведе необлагаем минимум. Как ще го направят този фокус не е ясно.

Но е ясно че на Велев му е мъка за напускащите 45 хил. на година. Защото като остават по-малко будали, трябва да им вдига заплатите - търсене и предлагане. А това си е мъка!
6
 
36
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
Само имитират дейност, но нищо не правят. Едно или две деца не са 10-20% от доходите на едно семейство. Те са 40 до 70% от разходите на бедните и средни семейства. Колко струват дрехите и обувките? Колко струва да ги подготвиш за училище всяка година? Колко струва да ги заведеш на почивка? Колко струва да му плащаш частните уроци, защото образователната система е напълно съсипана?
Някой хора нямат престава за действителноста в България седнали да мислят мерки за борба с демографската катастрофа.