IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическите автомобили на Toyota ще са с китайски батерии

Японската компания е подписала договор с китайската Contemporary Amperex Technology (CATL) за разработване на батерии за електрически превозни средства

14:37 | 20.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Toyota обяви, че е подписала договор с китайската компания Contemporary Amperex Technology (CATL) за разработване на батерии за електрически превозни средства. Японският автомобилен производител заяви, че споразумението "ще осигури стабилно снабдяване с компоненти", ще позволи развитието на нови технологии и ще подобри качеството на продуктите.

Съобщението за сделката бе направено на фона на обещанията на Toyota за увеличаване продажбите на екологично чисти автомобили. Освен със CATL, японският автомобилен производител си сътрудничи в тази област с друга китайска компания - BYD, а освен това планира да изгради съвместно предприятие за производство на батерии с Panasonic.

По-рано тази година Toyota представи два електрически модела за китайския пазар - C-HR и IZOA. Любопитното е, че японската компания разработва електрическите превозни средства не само за Китай. Така например, властите в Индонезия заявиха, че японците смятат да инвестират 2 милиона долара в разработката на електрически превозни средства в страната.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 11
ivailojelyazkov
преди 4 години
няма да са с руски я!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още