IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристите са по-малко, но приходите са нараснали, изчисли Валери Симеонов

Гостите от чужбина са по-платежоспособни, има ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности, отчете депутатът

16:36 | 22.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През това лято броят на туристите е по-малък в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите, съобщи във Варна депутатът и лидер на НСФБ Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм в крайморския град.

По думите му сведенията за криза в сектора са силно преувеличени. “Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна”, информира Симеонов, цитиран от БТА.

Депутатът смята, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна. По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните три години.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси. Контролът ще осъществява Дирекция национален строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.

За промените в законодателството, които засягат дивото къмпингуване, той уточни, че предложенията са направени от групата на "Обединените патриоти", а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още