IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържаха за разпит търговския директор на "Тад Груп"

В продължение на няколко часа екипи на ГДБОП претърсваха офиса на фирмата в столичния квартал "Изток"

22:25 | 23.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Търговският директор на фирмата "Тад Груп", в която работи обвиненият за хакерската атака срещу НАП - Кристиян Бойков, е бил отведен тази вечер за разпит от служители на ГДБОП, съобщава БНР.

За "Хоризонт" от вътрешното министерство обясниха, че към момента мъжът не е заподозрян и срещу него няма повдигнати обвинения. В продължение на няколко часа екипи на ГДБОП претърсваха офиса на фирмата в столичния квартал "Изток". По време на операцията от МВР обясниха, че става въпрос за действия в рамките на досъдебното производство. 

По-рано днес стана ясно, че според прокуратурата заподозреният Кристиян Бойков не е действал сам. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че разследващите търсят и поръчител, и подбудител.

По-рано днес от вътрешното министерство коментираха, че  ирмата "ТАД ГРУП" не съдейства на органите на реда и бави разследването.

Междувременно Националната агенция за приходите все още не е качила приложението, чрез което всеки да може да провери, кои от личните му данни са изтекли при хакерската атака. По предварителен план това трябваше да стане вчера

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
pioner
преди 4 години
Ето как се сасипва един бизнес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още