IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С. Лавров: Диалогът за Венецуела трябва да се води без предварителни условия

Руският външен министър отхвърли заплахите като начин за справяне с кризата в южноамериканската страна

17:30 | 28.07.19 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Диалогът за решаване на политическата криза във Венецуела трябва да се води без предварителни условия, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс. 

Лавров направи изявлението си вчера по време на посещение в Суринам, в края на обиколката си в Латинска Америка.

Венецуелското правителство и опозиция водят диалог с посредничеството на норвежкото правителство. Опозицията, водена от председателя на парламента Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за и.д. президент през януари, иска президентът Николас Мадуро да се откаже от поста и да позволи на преходно правителство да организира нови избори. Според опозицията преизбирането на Мадуро през 2018 г. е било незаконно.

Президентът има подкрепата на Русия, Китай и Куба и смята Гуайдо за марионетка на САЩ, който се опитва да организира преврат. Много западни страни признават легитимността на претенциите на председателя на парламента.

За да се намери решение на кризата са необходими преки преговори между правителството и опозицията "без предварителни условия и без заплахи, каквито чуваме от различни столици", заяви Лавров на съвместна пресконференция със суринамския външен министър в столицата Парамарибо. САЩ са заявявали, че не изключват военна интервенция за решаване на кризата във Венецуела, припомня Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 10 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 4 години
Земите източно от Ефрат, все още са забранена зона за полети на руската, да не говорим за сирийската авиация. Асад бомбандира сирийските градове, не за да ги възстановява сега, а за направи етническа чистка и успя да прогони близо 8 милиона основно сунити. Измисли и закон, за който не съм следил дали е приет и съгласно чиито разпоредби жилищата на бежанците се конфискуват. Колкото до Вагнер вярно е че 42 американски спецназовеца убиха над 300 вагнериста, като дадоха само един ранен и то кюрд от подпомагащото ги подразделение. Всъщност тях ги разстреляха летящите батареи АС-130 с оръдия с калибър 40 до 100 милиметра, но как се дразнят русофилите от факта че 42 американеца унищожават едва ли не полк. Като цяло Сирия е пример, как русия, иран и отчасти турция могат да превърнат с дружни усилия едни пясъци в блато. За всички е ясно Асад е неспасяем, а Мадуро е минало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 8
zelka007
преди 4 години
:)))хамериканците месиха ли им се на русияните да бият идил ? да ? не ? затвориха се от двете страни . дадоха ли им картбланш да правят каквото преценят със сириеца и ермалък ? да са ги спирали да срутят градове и да фъргат бомби ? да ? не ? само не ги пуснаха да вършеят из техните зони за сигурност ... на това му викам да им дадът цялата държава да се упражняват ... и какво стана с оня спецназ кръстен на композитор , дето хем забравили да се обадят откъде минават хем зоната за сигурност избурили :))) ... и сега като срутиха сирия ще я вдигнат ли русияните ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 19 rate down comment 9
majnata
преди 4 години
"...дали им сирия..."И кой е тоя дето ги раздава държавите ...?! :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 20
zelka007
преди 4 години
таварищ лавров що се пъне да дава акъл за другият край на света ами не си гледат афганистан , че е до тях и им пълни държавата с хероин ... ония кладенци дето им ги даде чавез да помпят скоро нема да са техни , щото революционера ги национализира , и се трупа войска там и ще стане мътна ... дали им сирия да ги видят колко струват той за венецуела мърмори :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 23
ivailojelyazkov
преди 4 години
majnata-ЕЙ *** ЦЕЛУВАЙ БАБА СИ ПОД МИШНИЦИТЕ за лека нощ ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 14
majnata
преди 4 години
абе льольо , виж се само бе ... явно си събиран от рогозката , дето са опитали да те направят ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 21
cum on ABBA face
преди 4 години
Научи се да пишеш грамотно !!!!!! -майна ли си путьомайна ли си къф си аре дърпай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 14
majnata
преди 4 години
извраттено коппеле , ходи се факай , дръпни една тревичка , тука смърдишш ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 23
ivailojelyazkov
преди 4 години
до императори /учениците ти ИСКАТ да се къпеш по редовно/ до троловете на кремъл абблльо ; von_seeckt ДОБРА НОВИНА ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА : https://***.news.com.au/finance/economy/world-economy/the-world-in-2025-china-loses-power-russia-wont-exist/news-story/7394f3e24dca89039de5ebfe24503c6cмасква НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА!!!!!!!!!!!! ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още