Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Червена лампа за европейската икономика?

Пазарните анализатори очакват да видят какво ще предприеме Европейската централна банка на фона на растящата икономическа несигурност в глобален мащаб

2
 
0
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не знам дали вече съм писал, но през живота ми две странни кратки съобщения носиха изненада. През далечната 1990 се возих на такси и прочетох, че според анализ на ЦРУ до 1 година ще има война в Югославия. В същия момент радиото на таксито дънеше "Югославио Тито те създаде " и нещо като ще бъдеш вечна. А де?
През не чак толкова далечната 2012 пак прочетох кратко съобщение, че в периода до 2050 Европа я очаква УПАДЪК, това беше думата.
7
 
9
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Твърде много регулация в Европа на всичко абсолютно всичко. Дори да пръднеш на терасата е забранено.
5
 
11
 
4
Mohave __ до: Tantum
преди 1 година
Няма профилна снимка
Основното състояние е все повече криза . Една перманентна криза . А да не говорим , че кризите не отминават без причина . Последната беше отложена . Заложена беше нова и............... така предстоящите вече са няколко . Блажени са оптимистите .
11
 
8
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
няма да е същата криза. Тръмп никога няма да налива пари в банки или големи корпорации за да ги спасява, че били твърде големи за да фалирват. неговия акцент е на производството. Европа е в опастност, поради тежката политика на разни субсидии и помощи и социални придобивки.
трябва да се тръгне на същия курс като на Тръмп - затваряне на границите, спиране на субсидии, намаляване на програми и чиновничество, ограничаване на Китайска експанзия и развитие на армията.
ако не - виж коментар 1.
7
 
17
 
2
Tantum до: nkavrakov1982
преди 1 година
Проблемът с хората, които постоянно говорят за рецесия, е, че докато я чакат, изпускат възможностите, предоставяни от експанзията. Да се вглъбяваме по този начин в бъдещата криза е непродуктивно. Ще дойде и ще си замине като всяка друга криза.
10
 
20
 
1
преди 1 година
Кризата настъпва, синхронизирано, обхващайки една по една европейските икономики.. Италия е в рецесия, следвана от спадове в икономиките на Германия, Франция, Испания,... Предстои и Brexit, Гърция все още не може да се съвземе.., Най голямата германска банка Дойче Банк, е в колапс, големи компании една по една започват масови съкращения на персонал, аутомотив сектора също е в икономически колапс, затъващ в проблеми заради регулациите и спадове в продажбите. След 2008 ма година, банките замазаха тинята от дългове с нови отгоре... Проблемите си останаха... Запасете се с кеш поне за 6 месеца, и избягвайте да поемате кредити, и покупки на стоки за дълготрайна употреба, като заеми за жилища, коли и т. н. Ограничете разходите си, за да можете да поемете първоначалния икономически шок, ако останете без работа или ви съкратят. В България кризата ще удари, до 12 месеца. Най късно до 2020 та година. Възможно е срока да бъде съкратен. След март 2020 та година САЩ ще навлязат в рецесия също.