IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозицията във Венецуела започна нов кръг от преговори с правителството на страната

Норвегия е посредник в диалога, който се провежда на остров Барбадос

22:15 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Опозиционният лидер&nbsp;Хуан Гуайдо.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо. Снимка: Ройтерс

Венецуелската опозиция и правителството са започнали нов, трети кръг преговори с посредничеството на Норвегия на остров Барбадос, съобщи представителят на опозицията и зам.-председател на Националната асамблея (еднокамарния парламент) Сталин Гонсалес, цитиран от ДПА и ТАСС. 

"Настояваме за търсенето на конституционно решение, което ще сложи край на страданията на венецуелците. Нашият народ се нуждае от окончателни резултати", написа Гонсалес в Twitter.

"Благодарим на кралство Норвегия за подкрепата му за улесняване на този процес", добави венецуелският опозиционер.

Преди около 2 седмици Норвегия съобщи, че правителството и опозицията във Венецуела ще работят "колкото се може по-бързо" за намиране на решение на кризата в южноамериканската държава и помоли страните да са предпазливи в изявленията си.

Правителството на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозицията начело с Хуан Гуайдо преговарят този месец в Барбадос.

Преди това представители на правителството и опозицията преговаряха през май в Осло. Тогава се проведоха два кръга непреки преговори.

Мадуро спечели втори президентски мандат миналата година. Гуайдо се обяви за временен президент през януари и спечели подкрепата на десетки държави за кампанията си за отстраняване на левия президент.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още