IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврото падна до най-ниското си ниво от над 2 години

Причината е изказването на председателя на Фед Джером Пауъл, че не се очакват нови понижения на лихвите в САЩ

10:02 | 01.08.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Курсът на еврото падна до най-ниското си ниво от повече от две години в четвъртък след решението на Федералния резерв на САЩ за лихвите. Цената на европейската обща валута падна до 1,1034 долара в азиатската търговия. За последен път еврото беше на това ниво през май 2017 г.

Еврото вече бе подложено на натиск в сряда вечерта, веднага след решението за лихвите на Фед и падна под границата от 1,11 долара. По обяд Европейската централна банка (ЕЦБ) определи референтния курс на 1,1151 долара (вторник: 1,1154 долара).

Причината за поскъпването на долара бяха изявленията на председателя на Фед Джером Пауъл, че след очакваното намаляване на лихвите от вчера не се чака цяла серия от такива стъпки. Тъй като се очаква паричната политика да се облекчи допълнително и в Европа, еврото вече отслабна значително през последните седмици. В края на юни курсът бе все още над 1,14 долара за евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Сибирският Бръснар
преди 4 години
1.06 няма да видиш в близките 365 дни :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сибирският Бръснар
преди 4 години
И ? Ко от туй , като сме паднали до 2 годишно дъно ? Имаш ли на представа гус'ин Инвестур ??? Не ! Нямаш ! Списваш само факти , които се виждат и от второкласник с чертожна грамотност . Оттук - почва да расте ? . Паунда - също . Казвам го при ? - 1.11 и - 1.21.30
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Tyrista
преди 4 години
The Best is yet to come!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още