IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жалби атакуват търга за детската болница

Здравното министерство пусна обществената поръчка преди месец

15:54 | 07.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Две жалби са подадени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за изграждане на педиатрична болница.

Жалбите са срещу решението на здравното министерство за „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. И двете са входирани на 6 август, видно е от сайта на КЗК.

Първата жалба е от „ВДХ“ АД, които обжалват решение на здравния министър Кирил Ананиев от 26 юли, свързано с промени в процедурата за "Избор на изпълнител за извършване на инженеринг". Жалбата няма искане за временно спиране на поръчката. 

Втората жалба е от Камарата на архитектите в България и към нея има искане за временна мярка за спиране на процедурата.

При стартирането на процедурата здравният министър каза, че ако няма обжалване на търга, реалното строителство на Националната детска болница ще започне през есента.

Според обявената обществена поръчка предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти възлиза на 95,4 млн. лв. с ДДС.

Министерството на здравеопазването очаква през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Крайният срок за подаване на офертите е 20 август 2019 г., 17.30 часа, а отварянето на постъпилите предложения трябваше да се състои на следващия ден.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още