Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Борисов обсъжда с Медведев захранване на газов хъб "Балкан" от Туркменистан

Това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът

   1| 2    
0
 
10
 
13
преди 1 година
Това наистина звучи смешно.
Да искаме от руснаците да плащаме само транзита на туркменистански газ по Турски или "Украински" поток с надеждата да ни излезе по-евтино. Баси вица :)))
1
 
6
 
12
Hahoto до: Стоян Петров
преди 1 година
7
 
5
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Двоумях се дали да ти го споделя, но явно се налаг: "Стоян Петров прави анализи, Стоян Петров анализи не чете."
6
 
9
 
10
Стоян Петров до: serafima
преди 1 година
Няма профилна снимка
Признавам че Боце е въздух под налягане, но това е най-голямата компресия с която разполагаме. Друга нямаме.
10
 
7
 
9
преди 1 година
България купува най-скъпата руска газ в цяла Европа. Нормално е да се търсят варианти за диверсификация. Когато Станишев беше премиер да не би руснаците да намалиха цената на газта?
5
 
5
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ето ти част от статия от миналата година когато бе приета Каспийската конвенция. Бача ти Стоян е изключително начетен човек и обикновено не ползва препратки, а цитира по памет. В случая се налага да ти копирам абзац:
"Второ, Русия запазва способността си да забави значително изграждането на преносна инфраструктура през Каспийско море за нефт и газ, като винаги може да изиграе екологичната карта, като инициира прегледи и възражения във връзка с въздействие върху околната среда. В допълнение разполага с възможност да отнесе претенциите си към арбитражен съд, а това може да отмести във времето транс-каспийските проекти с до 10 години."
9
 
5
 
7
fon до: serafima
преди 1 година
Че какво? Газ от САЩ вече получихме цял кораб. А от Азербайджан идва другата година и то само защото някои руски *** успяха да забавят връзката ни с Гърция цяла година. Иначе газа е на турско-гръцката граница вече.
8
 
21
 
6
serafima до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Два пъти ни докарва баце газ от Катар - води и Павлова с дебелите телеса на плаж там, а Трайчо Трайков уволни, то не беше Азърбайджан, то не беше САЩ през океана, то не бяха опция след опция.
ИМА ЛИ НОРМАЛЕН човек да се връзва на това?????След като се издъниха с Южен поток и боко тържествено докладва на представители на САЩ, че ТРИ ПЪТИ ЛИЧНО ТОЙ е отказвал проекти на руснаци, след всички гаври на боко с Белене - ту гьол, ту скъпоценен, има ли някой все още да храни надежди за стратегия? Да, ще имаме газ, но ще идва скъпа от други съседни страни. И тогава противниците на Русия (с пясък ли се трият, за да изтрият славното си минало?), ще се радват, че даваме скъпо и прескъпо, но идва от други държави.
Също като при прескъпото изплащане на Ф-16, както се похвали Борисов, че лично той настоява да се плати веднага, а ще се получи (ЕВЕНТУАЛНО) в средата на следващото десетилетие. Все едно да си купи домати 1 кг. за 20 лева, а той се продава за 2 лева и продавачът го поздравява за избора!!!!
Хайде стига!
1
 
9
 
5
Hahoto до: fon
преди 1 година
Няма профилна снимка
https://news.bg/comments/shah-na-ruskiya-tsar-varhu-gazovata-shahmatna-daska.html

Ето един хубав анализ по темата да се образовате със Стоенча. Да не ми глаголи, че не четем :)
10
 
3
 
4
fon до: Стоян Петров
преди 1 година
Това са смехотворни руски твърдения. Русия да не би да ни е питала дали да й разрешаваме газопровод до Турция под Черно море. За радост никой не е необходимо да се съобразява с руската наглост. ЕС си прокарва тръба под Каспийско море и толкоз. Май са само към 300км.