Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Преведена е сумата по договорите за доставка на самолетите F-16

Така България изпълнява ангажимента си по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските ВВС

7
 
19
 
7
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 1 година
А по-предишния - на грипен. Очевадно е нежеланието на екипа на Инвестора да слага снимка на самолета, който сме купили - решили са - и с основание - че няма да е много имиджово да илюстрират медийните си еръпции за свръхмодерната техника, която даже вече платихме на 100% и то 5 години преди да я видим, със снимката на некъв ретросамолет от музея на USAF... Всъщност, снимка на самолета, който платихме, няма - той още не е произвеждан във вида, в който ни е обещан... за разлика от банковата сметка, която навреме откриха, за да я напълним соевременно... ;) :lol:
8
 
14
 
6
многодобре до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
...каква снимка искаш? ...на самолета за който сме платили ли? ....ей сега ще ти качат едни чертежи! ....сещаш се защо?
13
 
9
 
5
cum on ABBA face до: ABBA
преди 1 година
чернобилчето на вова-АВВА дежурно яде фекалии ЗА НЕЩО ХУБАВО което се случва в Родината.НЯМАААААААА ВЕЧЕ аванта за вас пудели на масква.НЯМАААААААААААА!!!!!!!!!!! аре ходи се скрий - нямашете пет дена и ВСИЧКО БЕШЕ ОК
9
 
7
 
4
Onia до: Вся власть Советам!
преди 1 година
Няма профилна снимка
Торбата ‘fake news’
6
 
9
 
3
преди 1 година
Някакъв източник ще посочиш ли за тези "аналитици"?
2
 
19
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Инвестор, не се заяждам, само Ви моля един път да поставите снимката на F-16 над статията за него. Предишния път бе на F-22, сега е на F-18.
19
 
18
 
1
преди 1 година
*** купува F-16 с наши пари

https://strogosekretno.com/288/11/%D0%98%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0-F-16-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8.html

"Според аналитиците на НАТО разходите за покупката на тези и други бойни самолети са само 30 процента от разходите за тяхното използване, което означава, че за спасяването на задника на Тиквата от американците и Израел и в предстоящите избори, които ще бъдат отново фалшифицирани, ще плащаме от 2019 г. до средата на ХХІ век и сумата ще бъде над 6 милиарда долара. Защо?

Защото например разходите за обучение на пилотите са по 10 милиона долара на човек и защото един час полет в САЩ струва над 40 000 долара. А според изискванията на НАТО на всяка такава F-16 изтребителна щайга трябва да се падат поне по 1,5 пилота, като всеки пилот трябва да лети минимум по 160 часа годишно, за което ще плащаме.

На второ място, ако наистина трябва да купим тези бракми и да се завираме без вазелин в задниците на Lockheed Martin, най-добре щеше да бъде, тъй като сме най-бедна страна от НАТО с най-слаба армия, да влезем в някакво коопериране с някакъв друг европейски натовски съюзник от нашата черга и да делим разходите, а не да се дърлим с чифте F-16 на гол тумбак.

На трето място е въпросът дали тези самолетчета са ни въобще нужни и защо вместо да харчим милиарди за война, в която така или иначе ще бъдем унищожени за 2 минути, да не дадем тези милиарди за децата и пенсионерите в България, преди мафията на Тиквата да ги е унищожила преди войната...

Това е един от най-престъпните договори, подписани от мафията защото освен всичко споменато по-горе:

България се отказва от управляемото въоръжение въздух-земя;
намаляват се целеуказващите контейнери;
ракетните пакети въздух-въздух се намаляват наполовина както и пусковите установки за ракетите LAU-129;
орязва се броят на нашлемните системи;
намален е и броя на пилотите за обучение от 16 на 12, както и инжинерно- техническия състав;
тренажорите в Граф Игнатиево са с по-нисък клас и т. н.;

И какви самолетчета си купува Борисов? Няма ли в Държавния департамент на САЩ да запитат посолството си в София кой, защо и за колко издаде виза на Борисов да пътува неотдавна до Америка, въпреки че от години би трябвало да е на първо място в списъка на no-visa лица. И колко ни струваше селфито, което се опита да си направи с Тръмп по време на сесията на ООН. И на кого беше платено. "