IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гладът на корпоративна Америка за зелена енергия е изправен пред изпитание

Обемът на данъчното кретиране за соларни проекти ще се свие през 2020 г., което означава, че предприемачите бързат да сключат договори преди края на годината

20:14 | 12.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Съвсем скоро предстои ентусиязмът на корпоративна Америка за чиста енергия да бъде поставен на изпитание.

Компании и публични агенции от всички краища на света вече са договорили покупката на 8,6 гигавата чиста енергия от началото на годината до юли, показва доклад на BloombergNEF. Това е значително повече от сделките за 7,2 гигавата електроенергия, сключени през първите седем месеца на миналата година. Също така темпото е напът да разбие рекорда от 13,6 гигавата за цялата 2018 г.

Този растеж обаче може и да не се задържи и през следващата година. САЩ, които отговорят за 69% от покупките през тази година, са изправени пред приближаваща промяна във федералната данъчна система, което заплашва да подкопае амбициите за чиста енергия.

Обемът на данъчното кретиране за соларни проекти се предвижда да се свие през 2020 г., което означава, че предприемачите бързат да сключат договори преди края на тази година, посочва Кайл Харисън, анализатор на BNEF, цитиран от Bloomberg.

Мярката може да доведе и до по-високи цени за соларна енергия и като цяло несигурност в сектора, като компаниите, които не изпитват неотложна нужда да купуват може да преминат в режим на изчакване, посочва още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
Hahoto
преди 4 години
Нормално, дотираните зелени глупусти, могат да съществуват само, ако са дотирани иначе нямаше и един солар да има още!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още