IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ затвори един от сайтовете си след хакерска атака

От централната банка съобщиха, че са застрашени данни, които не са от значение за пазара

18:30 | 15.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейската централна банка (ЕЦБ) затвори един от сайтовете си днес след хакерско проникване и инфектиране със зловреден софтуер, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. 

ЕЦБ съобщи, че са застрашени данни, които не са от значение за пазара, но че може да са откраднати имейл адреси, имена и названия на абонати на нейния "Интегриран отчетен речник на банките" (Banks' Integrated Reporting Dictionary - BIRD). От централната банка уточниха, че сайтът се хоства от външен доставчик. 

BIRD е сайт, използван от ЕЦБ, за да помага на банките да покриват отчетните стандарти, определени от световните регулатори. Той е физически отделен от всички други външни и вътрешни системи на ЕЦБ.

От Европейската централна банка в съобщение на сайта си посочват, че са се свързали с хората, чиито данни може да са били засегнати. Банката е предприела необходимите стъпки, за да гарантира, че уебсайтът може безопасно да възобнови дейността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още