IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания представи е-скутер, който сам се връща до станция за зареждане

Segway-Ninebot Group твърди, че Uber и Lyft могат да се превърнат в нейни клиенти

15:08 | 16.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Segway-Ninebot Group, базиран в Пекин производител на електрически скутери, днес представи нов скутер, който може да се върне до станция за зареждане, без помощ от човек – потенциален удар за бързо развиващата се индустрия за споделени електрически тротинетки, предава Ройтерс.

Ninebot заяви, че Uber и Lyft, гиганти в предлагането на услуги за споделено пътуване, които разширяват бизнеса си в същата посока, могат да бъдат сред клиентите на новите полуавтономни скутери, които се очаква да се появят по пътищата в началото на следващата година.

Председателят и главен изпълнителен директор на Ninebot Гао Луфън коментира в интервю за Ройтерс, че работещите с изкуствен интелект скутери, контролирани от дистанция през облака, могат значително да подобрят икономиката на споделянето на такива превозни средства.

„Болката на операторите на скутери е как да управляват по-добре скутерите на по-ниска цена“, посочва той. В момента компаниите в сектора събират скутерите ръчно, така че да ги отнесат на места за презареждане.

Създадена през 2015 г. от сливането на китайската Ninebot и американския пионер в транспорта Segway, компанията без много шум се превърна в най-големият доставчик на компаниите за споделени скутери, като Lime и Bird.

"Вярвам, че скутерите ще заменят велосипедите като основно решение за микромобилността“, коментира Гао.

През 2018 г. Segway-Ninebot Group е продала 1,6 млн. скутера, сочат документи от април.

Lyft и Uber не са отговорили веднага на запитванията за коментар по темата.

Новите скутери ще се предлагат на цена от близо 10 хил. юана (1420 долара) – над традиционните скутери, които се продават на компании за 100-300 долара.

От следващия месец новите машини ще започнат да се тестват по пътищата, а през първото тримесечие на 2020 г. ще бъдат пуснати официално.

Освен това компанията е пуснала два самоуправляващи се робота за доставки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още