IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ през август не можа да отговори на очакванията

Слабото представяне от този месец засяга всички компоненти на индекса на Университета в Мичиган

20:29 | 16.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ спадна до 92,1 пункта през август, най-ниското ниво на индикатора от януари насам. понижението е сигнал за нарастващата несигурност в американската икономика, съобщава CNBC.

Предварителните данни за август на Университета в Мичиган се оказаха под прогнозите на Wall Street. Икономистите, допитани от Refiniti, очакваха четенето да достигне 97 пункта – отново спад спрямо 98,4 пункта през юли.

Слабото представяне от този месец засяга всички компоненти на индекса. Бизнесът във всички сектори трябваше да свие разходите в опит да отговори на търговското напрежение между САЩ и Китай. Влошаването на потребителските настроения говори, че усилията не са елиминирали напълно тревогите.

„Паричните и търговски политики увеличиха несигурността на потребителите – но не и песимизма – за техните бъдещи финансови перспективи“, посочва Ричард Къртин, главен икономист на проучването на потребителите към университета.

Данните бяха представени на фона на друга статистика от четвъртък – за продажбите на дребно, от която стова ясно, че разходите на потребителите в магазините и ресторантите е нараснала с 0,7% през юли, след като прибави 0,3% през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още