IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производители, преработватели и търговци на биопродукти влизат в регистър на агроминистерството

Контролиращите лица започват въвеждане на данни в регистъра от утре (19 август), които трябва да бъдат потвърдени в 10-дневен срок

19:10 | 18.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Производители, преработватели и вносители на биопродукти влизат в специален регистър на Министерството на земеделието, храните и горите, съобщават от пресслужбата на ведомството.

Целта е осигуряване на цялостен мониторинг на биологичното производство в страната, съгласно изискванията на регламентите на Европейския съюз, посочва се в съобщението.

От утре (19 август) контролиращите лица са длъжни да започнат да въвеждат информация в регистъра за идентификация на площи, животни, пчелини и аквакултурни единици.

Предвижда се да се вписват и издадени дерогации, сключени договори за сертифициране и контрол, сертификати, както и други данни, свързани с биологичното производство, посочват от агроминистерството.

Всеки производител, преработвател, търговец трябва да потвърждава информацията, която е въведена в регистъра. Това трябва да бъде извършено в срок до 10 календарни дни от трансферирането на данните от контролиращото лице.

Вписването и потвърждаването ще става с квалифициран електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция по приходите.

Достъп до регистъра - https://bioreg.mzh.government.bg/ 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Grosss
преди 4 години
Ако не пръскаш нищо не можеш да изкараш,дори в оранжериите пръскат като луди,какво био .Щом и орехите пръскат вече означава ,че природата еболна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Grosss
преди 4 години
Нищо био няма тука а една игра да се вдигнат цените.При саламите и млечнитепродукти точно така се получи ,стандарти дрън,дрън и сиренето и вече гони двойни 9 лева и пак не е от мляко докато в Румъния е 4 лв и е от мляко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още