IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бумът в добива на нефт и природен газ в САЩ се превръща в климатичен риск

През идното десетилетие САЩ се очаква да добият 20 пъти повече петрол и природен газ от Русия и 40 пъти повече от Саудитска Арабия

15:04 | 21.08.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

САЩ ще са производител на две трети от новодобитите нефт и природен газ в световен мащаб през идното десетилетие, превръщайки се в съществена пречка пред борбата със замърсяването на околната среда. Това показва проучване на базираната в Лондон неправителствена организация Global Witness.

Според изчисленията САЩ ще добият еквивалента на 88,9 млрд. барела петрол от нови полета през 20-те години на този век, съобщава Bloomberg.

Съединените щати също така се очаква да добият 20 пъти повече петрол и природен газ от Русия и 40 пъти повече от Саудитска Арабия. Тексас - дом на Пермския басейн и басейна „Игъл Форд“ - ще изпревари всички останали държави по производство, като щатите Пенсилвания, Ню Мексико, Северна Дакота и три други също влизат в челната десетка заедно с държави като Канада, Бразилия и Русия.

„САЩ до такава степен залагат на изкопаемите горива с бума при производството на петрол и природен газ, че поставят безопасността на климата в риск“, посочва Мъри Уорти, представител на Global Witness.

„Мащабът на прогнозите за ново производство в САЩ е изумителен, никоя друга държава не е дори близо до него", допълва още той.

петрол/газ петрол/газ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 5
Императорът
преди 4 години
Ще ти се да падне потреблението на слуз. А тия електромобилчета с какво ще ги зареждат? С ток от въглища ли? А литийчецът и кобалтчецът за батерийките на тия автомобилчета - от Меркурий ли ще ги докарат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
"Съединените щати също така се очаква да добият 20 пъти повече петрол и природен газ от Русия и 40 пъти повече от Саудитска Арабия."Ха-ха-ха - то тоя Пермски басейн колко е дълбок, бе - до земното ядро ли стига? :)))) Трябва ли отново да цитирам официални данни кой колко природен газ например има - като доказани резерви?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 13
Pyramid
преди 4 години
Решили са да си отровят земята, а на нас-въздуха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 7
khao
преди 4 години
как за кво, да си го трупа на камара. Иване ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 15
lyusien
преди 4 години
Големия въпрос е какво ще правят с толкова много нефт Той просто няма да им е нужен Техническия прогрес в С А Щ се движи с пълна сила -ел автомобили соларни покриви В Е И термална енергия умни мрежи газови централи Потреблението на нефт в следващите 10 години ще падне близо 2 пъти Те ще се нуждаят по вече от чист въздух чиста природа и храна а не от нефт Вероятно ще го продават на другите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 12
markov
преди 4 години
Аман от глупави писания.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още