Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Ваня Манова: За българския потребител на финансови услуги цената вече не е водещ фактор

Българите все повече искат да се чувстват като граждани на света и да бъдат част от дигиталната трансформация, твърдят от Mastercard

0
 
6
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
"За българския потребител на финансови услуги цената вече не е водещ фактор" ?!?!?!? Не думай! Че от кога българите са толкова богати, че да си пръскат парите за банкови такси за щяло и нещяло? Питам, понеже това не е така никъде другаде по света!
1
 
6
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Биометрията е криворазбрана и кривоприложена!

Защото биометричното разпознаване работи на ниво телефон, не на ниво банка.

Ако останеш без телефон и без документи достъпът до банковата система е отрязан. Ако има поредица от почивни дни започва голямото чакане да отвори гишето, където се подават заявленията за издаване на нов личен документ и после чакане да го напечатат.

А как ще намериш пари да платиш таксата за издаване на новия документ, ако нямаш документ, с който да удостовериш самоличността си в банката?

Затова смятам, че банките трябва да могат да разпознават клиентите си без ползване на лична карта. Личната карта лесно се фалшифицира и може да има злоупотреби. Само биометричната идентификация може да даде адекватна сигурност.

В момента по неясни причини банките упорито отказват да идентифицират клиентите си по методи различни от документ за самоличност (издаден от държава!).

За подобни проблеми пиша в блога "Финансовите услуги и червената лента":

"Държавата държи монопол върху издаването на документи за удостоверяване на самоличност, които се ползват пред доставчиците на платежни услуги"

"Тестване на държавата - работи ли? Лицата с изгубени/откраднати документи за самоличност изпадат в абсурдна ситуация"
1
 
13
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Внимание!!!
това интервю може сериозно да увреди менталното ви състояние !!! ...което ми напомня че дебитнат ами карта изтича и докато е време да им заявя че не искам да е безконтактна !
2
 
19
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това е част от формирането на тн. потебителска психоза от която има нужда изкривената икономика . Лошото е че спреш ли да си правиш сметките за едно , спираш и за друго , и така ставаш зомби .
2
 
25
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нямала значение цената. Да бе. И то за нещо без което човек спокойно може да мине, в смисъл, че и плащането в брой си има предимства и то големи. Винаги може да платиш в брой, дори и да е спрял тока или интернета. Няма как да ти следят покупките, нито колко си харчил. Дори и само за жената да говорим, а не да ти вземе разпечатката в края на месеца и да почне конското. А някои услуги като крайпътните, се плащат само в брой. Но по-лошо е да бичиш едни пари в картата като *** овца, после да ги харчиш, а няпаджийницата по някое време да ти пъсне частна ревизия и да те пита откъде са парите ... Не че вече и в банка да отидеш това не е първия им въпрос, напротив. И всеки път се обясняваш откъде аджеба са тези пари ...
Абе в брой е по-лесно и не се обясняваш постоянно на всички като ученичка.
2
 
38
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако за масовия БГ потребител цената няма значение, значи БГ потребителя е станал с много промит мозък. Картовите разплащания са добро нещо за екскурзия в чужбина например, но лошо нещо ако трябва да отидеш за хляб до магазина или да купиш дреболии. Отделно не бих казал че са сигурно нещо, особено за кредитните карти с вече масово искания навсякъде трицифрен защитен код, който пишеш навсякъде ако пазаруваш онлайн. А да не забравяме че и в магазина могат да ти видят данните на картата барабар с кода (камери отзад зад касата). После гледаш как някой си пазарува нещо си, дали си бил ти, я се сетиш я не. А и да се сетиш, като ти знаят и кода, значи си бил ти. Иди че се оправи както се казва. Пиеш една студена вода.
1
 
50
 
1
das
преди 1 година
Когато на човек му кажат, че цената нямала значение, значи говорим за нещо което е някакъв хит и всеки иска да го купи независимо от цената. Ако не е хит, едва ли е вярноче хората не обръщат внимание на цената. Освен ако хората са или богаташи/олигарси и им е все тая за цената, или ако са тотално неграмотни и не разбират нито колко получават, нито колко плащат. Защото за обикновения човек има значение дали ще плаща по 3лв. на месец такса смека, по 45лв. на година за такса поддръжка карта, и по средно 1 левче за превод за плащане на сметки от по 20лв., и т.н. Ако дръпнеш чертата си става сума. И отделно като ползваш карти губиш голяма част от личното си пространство, знае се къде какво си платил, къде си бил, и т.н. Ами май си стана височка цената.