IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото е напът да изпрати най-лошата си седмица от близо 5 месеца

Ценният метал с незабавна достаква губи 1,2% от стойността си от началото на седмицата

14:00 | 23.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на златото се понижава в петък и ценният метал е напът да изпрати най-лошата си седмица от близо пет месеца на фона на липсата на яснота от страна на Федералния резерв по отношение на бъдещо намаляване на лихвените проценти и в очакване на речта на Джером Паулъл в Джаксън Хоул, съобщава CNBC.

Златото с незабавна доставка поевтинява с 0,2% до 1495,80 долара за тройунция. Металът обаче е загубил близо 1,2% от стойността си до сега през седмицата, което е най-големият му седмичен спад от 29 март насам.

Фючърсите върху златото също отстъпват с 0,2% до 1505,5 долара за тройунция в ранния следобяд в петък българско време.

Пазарите са в очакване на речта на управителя на Федералния резерв Джером Паулъл по-късно в петък на среща на централните банкери в Джаксън Хоул. Очаква се да бъдат дадени сигнали дали централната банка ще понижи лихвите за втори път през тази година, за да стимулира икономиката.

Все пак коментари от страна на други представители на Фед относно това колко сигурно е намалението на лихвените проценти през септември обезсърчиха до известна степен инвеститорите.

Междувременно на американския пазар на облигациите кривата на доходността при десетгодишните и двегодишните книжа се обърна за кратко. Инверсията на кривата на доходността е сигнал за рецесия за инвеститорите.

„Опасенията за икономиката, търговската несигурност и геополитическото напрежение - всички тези неща не са изчезнали, а те са в полза на златото“, коментира Джон Шарма, икономист в National Australia Bank.

Трейдърите са в очакване и на срещата на Г-7 този уикенд, за да разберат какви допълнителни стъпки ще предприемат политиците за стимулиране на икономическия растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 4
michaelis12
преди 4 години
а колко гоплюхте жълтото през 2013/14та и как ставало само за пълнеж на индийски сватби, че и руснаците "беха навъртели големи загуби от неговата покупка" тогава, тиквесторски простотиии на килограм бате, особено имаше един тутманик Гошо шуменски в коментарите дет ме питаше дали ше го ползвам след кат "Ислямската държава почнали да секат златни монети" ..... :)) Мдам полезни идддиоти тука со се преписвачите колкот искаш, са кат го шортим пак съм лудия, а некои дори чакат рали към 1800$ е малко по-късничко ше дойде тоя филм, ше почекат ош малко ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още