IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община глоби със 185 хил. лв. изпълнителя на ремонти в централната част

Максималната санкция е за недобре извършени дейности, съобщи Дончо Барбалов

15:10 | 27.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Столична община наложи максимална санкция в размер на 185 610 лв. на изпълнителя на първия етап от ремонта на Зона 4 в центъра на София - ПСТ Груп, заради недобре извършени дейности. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Дончо Барбалов.

Първият етап на Зона 4 включваше ул. "Московска" (от ул. "Г.С. Раковски" до ул. "Дунав"), градината "Св. Кл. Охридски" , включително тротоар по бул. "В. Левски" до спирката на тролеите пред Художествената академия и градината "Кристал". За първия етап от проекта е издаден акт 15, което означава, че изпълнителят на дейностите по възстановяване и обновяване е предал обекта в срок.

Работата по обновяването на Зона 4 от централната градска част в София започна през лятото на миналата година, а общата му стойност е 21,5 млн. лв., по-голямата част от които са осигурени от Оперативна програма "Региони в растеж".

Барбалов съобщи още, че е възложено препроектиране на втория етап от Зона 4 заради промени във вертикалната планировка и водоотвеждането на територията. Вторият етап включва пространството между ул. "Раковски", ул. "Московска", пл. "В. Левски", бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" , пл. "Народно събрание" и ул. "6 септември".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Не може да си сигурен понеже тези 21 милиона са за цялата работа, а те са на първия ета и не се знае колко са получили за него. Работа е на автора на статията да уточни каква част от възнаграждението е глобата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
dancho_o
преди 4 години
Глобени са с под 1% от стойността на поръчката. С такива смешни глоби няма как да искаме качество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още