IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ одобриха обратно изкупуване на до 19 млн. акции

Определена е минимална цена от 0,10 лв. на акция и максимална от 2 лв. за брой

16:09 | 27.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ одобриха в рамките на извънредно Общо събрание предложението за обратно изкупуване на до 19 млн. акции на дружеството. Това става ясно от решенията, публикувани чрез сайта на Българска фондова борса. Самото събрание се проведе в понеделник.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Определена е минимална цена от 0,10 лв. на акция и максимална от 2 лв. за брой. Максималната обща цена за обратно изкупуване на акции пък не трябва да надхвърля 20 млн. лв.

Обратното изкупуване следва да бъде извършено до 31 декември 2022 г., като то ще бъде направено чрез инвестиционен посредник.

Ако това обратно изкупуване се осъществи, то ще бъде рекордно като дял от капитала на голяма борсова компания - именно 32%.

По време на вчерашното извънредно Общо събрание на „Сирма Груп Холдинг“ са взети решения и за продължаване мандата на Съвета на директорите с две години при непроменено възнаграждение и продължаване мандата на Одитния комитет с три години. 

В края на 2015 г.  „Сирма груп холдинг“ АД излезе на борсата с увеличение на капитала при емисионна цена от 1,2 лв. на акция. През пролетта на 2019 г., обаче компанията не успя да привлече 19,8 млн. лв. при емисионна цена от 1 лв., като не достигна прага за успех от около 10 млн. лв.

За първата половина на тази година дружеството отчете приходи от дейността на неконсолидирана база в размер на 922 хил. лв., което е спад със 73% спрямо същия период на миналата година. Така финансовият резултат към края на юли 2019 г. е загуба от 279 хил. лв. За сравнение година по-рано „Сирма Груп Холдинг“ е била на печалба от 189 хил. лв.

Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ поевтиняват с 22,55% за последните дванадесет месеца до 0,680 лв. за брой.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още