IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова още не е решила дали ще се кандидатира отново за кмет на София

Кметът на столицата не се притеснява от надпревара с Мая Манолова

16:37 | 27.08.19 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА Архив</em></p>

Снимка: БТА Архив

Йорданка Фандъкова все още не е взела решение дали да се кандидатира отново за кмет на София. Това обяви самата тя на пресконференция днес.

„Когато съм готова с решението, ще го направя максимално публично и ще поканя всички представители на медиите“, каза кметът на София, цитирана от Агенция „Фокус".

Тя заяви, че не се притеснява от резултатите от социологическите проучвания, според които би загубила битката за София, ако се изправи срещу Мая Манолова.

Днес Gallup International излезе с проучване, според което 56% от софиянци искат нов кмет. Според резултатите от проучването тези, които биха гласували за омбудсмана Мая Манолова, ако тя се кандидатира за кмет, са с лек превес пред тези, които биха подкрепили Фандъкова.

„Единственото нещо, което ме притеснява, е това, което правим, да се случи по най-добрия начин. Кампанията предстои, предстои да се обявяват кандидати, това е сериозна кампания, това е сериозно състезание. Винаги съм била мотивирана да участвам в състезания. Когато взема моето лично решение, дали да участвам в това състезание, ще го обявя. Работим с колегите от ГЕРБ, колегите от СДС, да представим това, което сме направили, а то не е малко”, заяви Фандъкова.

Тя коментира, че политическите сили трябва да застанат ясно зад своите кандидати. „Важно за всеки един от представящите се кандидати е да се знае кой стои зад тях”, коментира още тя.

Дали БСП ще подкрепи кандидат за кмет на София или ще издигне свой, не изключвайте едното и другото, каза по темата за местните избори лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция днес.

Нинова посочи, че БСП ще търси подкрепа от хора, на които им е омръзнало да се правят ремонти на ремонтите и да газят в кал. „Тези, които искат това да се промени към по-добро, са добре дошли да се обединяваме“, заяви лидерът на левицата, цитирана от БТА.

Попитана дали в София ще подкрепят или ще издигнат кандидат, лидерът на БСП каза: „Не изключвайте и едното, и другото. За това ще говорим на градската конференция". 

Нинова съобщи, че на пленум на 3 септември Националният съвет на БСП ще одобри първите около 100 кандидати за кметове, издигнати от общинските структури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
marto1992
преди 4 години
Според мен не е редно да се кандидатира още веднъж. Просто 3 мандата са много. Времената вече са други и трябват хора с друго виждане. Като успешен кмет може да направи една школа са кметове и да помогне на кметовете от провинцията да привлекат повече евросредства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 4 години
и оня Гешев говореше така ! :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
dancho_o
преди 4 години
Чака да я кандидатират от ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още