Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Петър Андронов: Текущият ръст на кредитите не е здравословен

Нереалистично е в момента да се прогнозира, че България ще влезе в еврозоната, твърди председателят на Асоциацията на банките

1
 
10
 
4
преди 1 година
малко късно казано, но вярно......ама все пак късно....е, поне ще бъде интересно..
1
 
15
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
"По думите му банките обичат да има сигурност, колкото повече правила има, толкова средата е по-предвидима и това е добре за системата."

Ех Андронов, да наблегнем на количеството правила, нали?
2
 
39
 
2
преди 1 година
Я обясни на хората, как раздавате кредити във банките, че има и огромен ръст на потребителските заеми? Отива човека, или семейството зомбирано от реклами за мечтания дом, и понеже имотите са надути до небесета, Вие го кредитирате на 80 %, щото знаете, че апартамента струва толкова реално, че дори и по малко. После, понеже тия дето искат кредити, нямат и пари, самоучастие, им набивате 2 ри кредит, освен ипотечния, потребителския, за да стане сметката и да имат 100 %, за набалончения имот. Първия кредит, ипотечния влиза в статистиката, за жилище. Втория, потребителския, надува графата, потребителски кредити. Накрая всичко е замазано перфектно. Вие кредитирате само на 80 %, имота, хората имат пари, доходите им се вдигат, и растат и потребителските кредити. Чиста мафия! И банкова и имотна и строителна, работещи в добре смазан механизъм!
1
 
40
 
1
преди 1 година
Ха ха, хем не здравословен, хем раздавате кредити на килограм, и на всеки срещнат калпак. Цените на жилищата и като цяло имотния пазар, кой ги наду до небесета? Пак Вие, банките чрез раздутия кредит, който раздавате. Тежко им на хората, които в момента се връзват, подлъгани от лихвите да купуват жилища, на тези извратено набалончени цени.