IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Фандъкова и Манолова да проведат коректна кампания

Няма лошо да има такава битка за София, коментира премиерът

13:09 | 03.09.19 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

„Никой не е помагал на Мая Манолова повече от мен. ГЕРБ я направиха омбудсман“. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с намеренията на омбудсмана Мая Манолова да се кандидатира за кмет на София. Борисов направи коментара си след среща с ръководството на СДС и решението на ГЕРБ в Монтана да подкрепи Златко Живков за кмет на града, предава БТА.

Борисов припомни за случая "Костинброд", за който Мая Манолова и Сергей Станишев са внесли сигнал в прокуратурата. „Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Казах, че ни трябва такъв човек за омбудсман и работихме прекрасно с нея като омбудсман на републиката“, добави той. "Сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман", продължи Борисов.

Премиерът изрази надежда Фандъкова и Манолова да проведат коректна кампания. "Двете са умни и отговорни. Действително, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скриеш зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи", каза още той.

Борисов припомни за всички законодателни инициативи на омбудсмана, които са получили подкрепа, многобройните срещи с нея и министрите. "Като омбудсман тя се справяше добре и не съжалявам за това, че съм го направил. Търпя си упреците от партията, заслужени са, но като за държавата е било правилно решение и добре съм постъпил", заяви Борисов.

Той каза още, че е дал на Фандъкова пълните права сама да определи хората, с които ще работи. „Тя е много почтен човек и надали някой се съмнява в нея, но всички върху които тегнеше съмнение съм ѝ казал да ги маха“, каза Борисов, цитиран от БНТ.

Премиерът заяви още, че има увереността, че подкрепата за правителството от страна на партия "Атака" ще продължи. Той увери, че се чува редовно с лидера на "Атака" Волен Сидеров. 

Вчера Йорданка Фандъкова официално обяви, че се кандидатира за четвърти кметски мандат. 

По-късно днес Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и влезе в надпреварата за кметския пост в София, след като кандидатурата ѝ бе издигната от Инициативен комитет. От БСП все още не са решили дали ще издигнат собствена кандидатура или ще подкрепят тази на Мая Манолова.

Днес социалистите се събират на пленум. Националният съвет ще одобри част от кандидатите за кметове на партията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 4 години
те затова е направиха омбудсман, зада отърка овехтелия имидж .... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Sokratus
преди 4 години
Ясно! Ще играят заедно и ще симулират, че са различни! Всички срещу Демокрацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
khao
преди 4 години
Тиквата е направи омбудсман може би зада и благодари за костинбродската афера ... добре че 80% от избирателите помнят макс. до миналата седмица, иначе отдавна нямаше да чуваме тъъъпите ти вицовете по телевизията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още