IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Американците биха обвинявали Тръмп за рецесия

Само една трета биха стоварили вината на Федералния резерв

22:00 | 05.09.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

57 процента от американците биха обвинявали президента на страната Доналд Тръмп, ако САЩ изпаднат в рецесия през следващата година. Само 33 процента заявяват, че централната банка на страната (Фед), която влияе върху икономиката, като определя лихвения процент на страната, би носила вина, става ясно от скорошно приучване на общественото мнение на Harvard-Harris.

На въпроса кой е виновен, като се има предвид неотдавнашните икономически сътресения, 35 процента от анкетираните все пак споменават Тръмп, докато 30 процента обвиняват търговското напрежение и митата на САЩ и Китай, които също бяха наложени от администрацията на Тръмп.

Повече от 60 процента от участниците заявяват че са загрижени, че рецесия ще удари Съединените щати в рамките на шест месеца. Приблизително същият дял от анкетираните заявяват, че вярват, че митата на САЩ и Китай вредят повече на Вашингтон, отколкото на Пекин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 4 години
май само ти аз итроловете четем този саит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Тълпата винаги е невежа и злобна. Ние тука и по-лоши неща сме правили с тия, пред които е трябвало ниско да се поклоним.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още