Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Blackrock: Пазарите очакват нулеви лихви едва ли не завинаги

Мениджър на фонда очаква налагането на хеликоптерни пари през следващите 10 години, вероято първо в Япония и англосаксонската зона

0
 
2
 
6
SS-23 до: Blizzarder
преди 1 година
Промяна на мисленето - това е алтернативата!
Както сам се съгласи - "пари" не съществуват, а само желание за "доминация", т.е. прекалено животински инстинкти присъстват в Живота на висшето "животно", наречено Човек! Ето това трябва да се промени и "животното" Човек най-накрая да излезе от Пещерата, където все още се намира ментално и да стане Човек!
1
 
7
 
5
Blizzarder до: SS-23
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да приемем, че теорията ти е вярна и "Пари" не съществуват. Как предлагаш да се осъществи размяна на материални блага? Също така какво възнамеряваш да правиш по цял ден, сле като не отдаваш Енергията си за чуждо ползване? Не казвам, че светът е идеален, даже напротив, но простото плюене е малко дразнещо. Имаш ли алтернатива на "живота", която да е приложима, тъй като историята се движи в траекторията на "парите" от хиляди години.
4
 
4
 
4
SS-23 до: SS-23
преди 1 година
*** тик ве ник
4
 
9
 
3
SS-23 до: pinoccio
преди 1 година
Следващата стъпка ще бъде да превеждат заплатите директно на корпорациите - ако искаш маратонки, си вземи, ако не искаш - да си си взел
---

И какво ще правят т.н. корпорации с тези "пари"? То ще има ли смисъл от тях, като няма да има на кого да си продадат "продукцията" ?
"Пари" НЕ съществуват! Това, което наричаме "пари" е просто инструмент, мисловна конструкция, чрез която да принудят Индивида да си даде Енергията за чуждо ползване! Ами ако не ще? Ти ще кажеш - ами да мре!
Е хубаво, той "ще умре" ... ама и ти ще умреш след него ! И кво правим тогава? Какъв е Смисъла изобщо?!
Когато изчезне "1-ият етаж", този който е бил на "2-ия етаж", автоматично става "на 1-ия етаж" ... и така докрая ... докато остане само Един! Сигурно ще да е "бог", но няма да има кой да му се кланя, освен оня *** в Огледалото!

Амин!
2
 
16
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не пазарите, а кукловодите очакват нулеви лихви завинаги. Защото инфлацията си върви, а дълговете вече няма нужда да бъдат отписвани, както беше досега. Коя лихва тук е нулева - това е изцедената последна възможност за хората да вземат някой лев от банките и да убият и последните остатъци на възможността на хората да спестяват. Икономиката и без това е удавена в планина от дългове - какво може да бъде отписано от тях, което ще е няколко изровени камъка. Следващата стъпка ще бъде да превеждат заплатите директно на корпорациите - ако искаш маратонки, си вземи, ако не искаш - да си си взел.
1
 
12
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
А социалните системи в Европа , какво са ? Не са ли базирани на хеликоптерните пари . С какво един безработен получаващ хиляди Е соц. помощи безвъзмездно ще се различава от новия хеликоптерен човек . Да приемем , че се увеличат соц. разходи с 1% , което е много повече от всякакви програми на ЦБ . Правителствата отдавна го правят и то много по- значимо , но ефекта вече е силно негативен и води към .............