IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW се оплака от неясна перспектива за 2020 г. заради търговската война и Brexit

Германският автомобилостроител планира да постигне значителен напредък в продажбите на електромобили през идните две години

21:15 | 10.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на BMW Оливер Ципсе.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на BMW Оливер Ципсе. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW не може да направи оценка на бизнес перспективите за идната година заради международните търговски спорове и заплахата от Brexit без споразумение. Това каза днес главният финансов директор на компанията Николас Петер, цитиран от ДПА, на международното автомобилно изложение във Франкфурт.

Хаотичен Brexit ще доведе до "влошаване на сегашното положение", заяви Петер. Той добави, че вследствие на това ще трябва да се увеличат малко цените на различните пазари. 

"Съответно ще трябва да намалим до някаква степен производството в Оксфорд", отбеляза главният финансов директор на BMW. Германският автомобилостроител произвежда серията компактни автомобили Mini в основния си завод във Великобритания.

Първата конкретна мярка ще бъде да се спре производството на 31 октомври и 1 ноември. Очаква се Великобритания да напусне ЕС в края на октомври. Петер посочи, че компанията инвестира както във високопроходими превозни средства, така и в електрически коли, макар близо половината от автомобилите на BMW, продадени през август, да са високопроходими.

Германският автомобилостроител планира да постигне значителен напредък в продажбите на електромобили през идните две години.

"Искаме в края на 2021 година да сме пуснали общо 1 милион електрифицирани автомобила по пътищата", заяви главният изпълнителен директор на BMW Оливер Ципсе.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още