IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва освобождаването на честоти за изграждането на 5G мрежи

Операторите трябва да осигурят висока скорост на обмен на данни при пълно покритие на страната по територия, а не само по население

14:30 | 11.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Освобождава се радиочестотен спектър за да започне изграждането на 5G мрежи. Това реши правителството и за целта прие промени в Националния план за разпределение на радиочестотния спектър, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

След решението на министрите ще се се създават условия за предприемане на действия от Комисията за регулиране на съобщенията да организира дейността по предоставяне на операторите радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи.

Операторите трябва да осигурят висока скорост на обмен на данни при пълно покритие на страната по територия, а не само по население.

Направените изменения са в съответствие с Националната пътна карта за изпълнение на задълженията на България и на решение на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2017 г. за използването на радиочестотна лента 470-790 MHz в Съюза, информираха от правителствения пресцентър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още