Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Европейците искат ЕС да действа като суперсила

Новите лидери на съюза подценяват желанието на гражданите му за стратегическа независимост

   1| 2    
4
 
1
 
13
Императорът до: Стоян Петров
преди 11 месеца
Леко бе, кибик-***, че ще ти се пукне черното сърчице от жалка злобица :)

9% просрочване на задълженията е цифра, която съответства и на представените от мен данни - само че в "богатия" Запад тая цифра е по-висока - често значително !!! Няма начин просто 100% от кредитополучателите да си плащат задълженията безпроблемно - никъде по света го няма това.
3
 
2
 
12
Императорът до: julian12
преди 11 месеца
А не е и нужно. Защо да се прави противоестествено обединение на неща, които отлично си функционират поотделно? Стига с тия безумни социални експерименти.
5
 
7
 
11
преди 11 месеца
За 6 месеца съм по работа в Германия за европейска фирма. Наскоро имах интересен разговор с шефа си (австриец) за положението в ЕС и нагласите на обикновените европейци. Стана ми интересно и че средностатистическите европейци започват да губят връзка с реалността и пропускат много важни неща. Може би проблема е започнал оттам, когато европейските политици са започнали да премълчават доста неудобни истини.
Как например ЕС ще стане суперсила ако все повече гласоподаватели вярват лесно в (и гласуват) за тъпии популисти без грам мозък, които твърдят, че има лесни и бързи решения за проблемите на ЕС, а всъщност са долни корумпирани мизерниции и лъжат?
Например - за темпото си на развитие ЕС отдавна е свършил пясъка използван в строителството и го внася с големи кораби основно от Австралия. Привършва чистата вода, годна за пиене. Иначе вода има много обаче се нуждае от пречистване и обеззаразяване. Така важният за Германия воден транспорт спира за все по-дълго време всяко лято и т.н...
Предполагам че европейските политици искаха да превърнат ЕС в суперсила като вкарат мигранти от Африка и Близкия Изток, които в продължение на 20-30 години да удвоят населението на континента. Какво обаче ще кажат за липсващите жизненоважни ресурси, от които има нужда всяка суперсила? Ресурси които трябва да търсим близко около границите на ЕС, например в Украйна, Казахстан, Узбекистан или Русия.
Май европейските политици има какво да научат от еврейските, които успяха да превърнат малката си страна в значителна световна сила без да разполагат с кой знае какво друго освен изключително верни и предани граждани обичащи страната си повече от собствения си живот.
9
 
15
 
10
Стоян Петров до: Императорът
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Смееешник, ти наясно ли си какво значи една четвърт от населението да харчи 75% от доходите си за изплащане на заеми и комуналка, а смееешник???
"По словам Орешкина, у 15 процентов российских заемщиков более 70 процентов дохода уходит на оплату долгов.

Всемирный *** также приводит тревожную статистику. Почти 60% российских заемщиков испытывают трудности с погашением кредитов, 9% семей имеют просроченную задолженность, 10% были вынуждены реструктурировать взятые кредиты.

Более четверти российских домохозяйств тратят на погашение кредитов и оплату ЖКХ более 75% совокупного дохода семьи, отмечал ВБ."
6
 
8
 
9
julian12 до: Shadow1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
При тая вековна история изпълнена с войни и предрасъдъци и егоцентризъм, няма как Европа в скоро време да действа като единна нация.
11
 
7
 
8
Императорът до: Shadow1
преди 11 месеца
След случващото се последните години, все едно да тъпчеш с английска сол страдащ от стомашно разстройство.
8
 
19
 
7
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Според мен трябва да е по обединена Европа за да има шанс да действа като единна нация. И не обединена само с мисли и желания, а със закони и институции. Съединени Европейски Щати за мен е добра цел към която да се стремим, много трудна но постижима
19
 
15
 
6
Императорът до: Императорът
преди 11 месеца
... и Русия е стратегически най-важният съюзник на ЕС. Ако евроидиoтите не могат да го разберат, Европа ще страда... не Русия.
18
 
19
 
5
преди 11 месеца
Няма как да има суперсила, оглавявана от тотални идиoти, с чудовищна бюрокрация и либерално извращаващо се население.

Специално за Кукурузов -

https://blitz.bg/ikonomika/elektronni-dzhadzhi-ni-vkarvat-vv-finansoviya-grob_news698452.html?fbclid=IwAR2MsCVfR8ILFhVGEC6jBCCqSlIB1ewL2f8Yswtqb3V5vixvgEYjQPu1Jt0

Нито Китай (все още) е най-голямата икономика на света, нито пък САЩ е най-голямата военна сила на света. Бедната изостанала държава Русия е сила, с която се съобразява целият свят, а алкохолизираното и население е най-сигурният кредутополучател в Европа. Направо странно как умиращите от глад руснаци имат много по-малки проблеми да си плащат кредитите, дори от германци и швейцарци... ама това ония от Козяк не са ви го казали, нали - Кукурузов?
17
 
24
 
4
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
САЩ и Китай са основната заплаха за ЕС. Русия е една бедна изостанала държава с алкохолизирано население, която е изцяла зависима икономически от ЕС. ЕЦБ ще им напечата и прати няколко милиарда еврака да има руснака за боряшник и всичко е окей. Китай и САЩ са друга бира. Там трябва да се действа решително но с уважение. Китай с много труд, дисциплина и саможертви успя да стане най голямата икономика в света. САЩ си остават най голямата военна сила в света и все още господари на световната икономика. Най важната задача пред съюза е Е вропа да остане най доброто място за живеене. Това е най важно за европейците.