Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Решението за „Опал“ поставя в риск основния газов маршрут на Русия към Европа

Решението от миналата седмица намалява значително възможностите на „Газпром“ за доставка на газ за милиарди долари до най-големия си пазар

1
 
1
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Така е импе обаче на картата Румъния свети..... защо ли ? Защото си копат сигурно петрол и газ за разликаот нас които пак си бъркаме в носа
3
 
5
 
9
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 година
Стоянчо, не ти ли омръзна да ръсиш едни и същи небивалици, на които никой не вярва?
5
 
5
 
8
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 година
11
 
6
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
От ефрейторчето пак вони на шльокавица от по 2.50 лв. литъра :)
19
 
16
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Умнико", ти с китайци работа имал ли си? Наясно ли си че Силата на Сибир няма да се изплати 50 години. Китайците накрая дадоха парите, но фактически предплатиха доставките на газ за десетилетия напред. А и крайната цена още не е определена и тепърва китайците ще ги въртят на шиш. От целия цирк Ротенберг и Тимченко прибраха едни пари. По друг начин няма как да се определи цената от 27 000 000 $ за километър тръба, "умнико". А също така"умнико" знаеш ли, че имаше проектиран газопровод от Сахалин за Китай. Даже бе насрочен търг за тръбите който се отмени, както и целия проект. Та въпроса ми, ти с китайци имал ли си работа "умнико"?
PS Много здраве на всички русофили от бача Стоян, съда на ЕС и целия китайски народ.
9
 
21
 
5
khao до: 4i40
преди 1 година
Няма профилна снимка
или да обобщим глууупостите дето си написал, зада не се морят колегите с тоя тежък текст ...тоест когато едно политическо решение е взето от русия, то е икономически обосновано ! :):)
23
 
14
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
" Най - големият пазар на ГАЗПРОМ..." беше ЕВропа....
Китайците искат и ще получат всичката газ на Русия, която е излишна на Европа...Лошото за старата госпожа е, че Москва може да реши "старата госпожа" да издуха супата ( не само ) и да се оправя както може...
Това е тъпо и не пазарно..Когато политиката измества икономическия интерес, бизнесът страда а от там и обикновенните хора...( ще го усетят украинците, после поляците а може би и вечните губещи - ние българите)
Ноооо, ако нашият тиквар знаеше приказката на китайците за цвета на котката, щеше да е малко по-различно ....
Кво да праим - "аз съм прост, вие сте прости, ще управлявам докато бащицата ме вземе при себе си...."
18
 
20
 
3
преди 1 година
От десетки години Русия (преди това СССР) използва износа на енергоносители като средство за постигане на политически цели. Сега някакъв съд взел политическо решение по въпроса. Русия на ощипана ли се прави?
25
 
20
 
2
Императорът до: Императорът
преди 1 година
...защото - право казва авторът - алтернатива на Газпром просто няма. Дори полската шляхтичка измeт, дето много врещи, не може без руският газ - Полша е най-големия клиент на Газпром в ЦИЕ. Много като знаят, що не скъсат договорът с Газпром, а?
24
 
29
 
1
преди 1 година
И колко точно голям дял от чуждестранния доход на Русия идва от продажбата на газ? Да напомням ли, че Газпром е на 50% частна компания? Горката Русия, ако чака Газпром да я храни - авторът май мисли, че това е нещо като малко по-голяма украйна.
А това, че "над една трета" от природния газ в Европа идва от Русия, е скромничко казано.

Въобще - както казах и преди - Европа трябва да си следва своя интерес - а не интересът на САЩ и на укрите. Защото Газпром ще си намери пазар - на 1.12. тръгва Силата на Сибир, там е подписан договор за втори газопровод, има договор и с Япония... ама при разрив с Европа - Европа ще изреве на умряло.