Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ананиев: Ако изпълним искането на сестрите, заплатите им ще надхвърлят лекарските

Държавата вече ще поема разходите и за трансплантациите извън ЕС, каза здравният министър

0
 
18
 
7
преди 1 година
А защо дядо Ананиев, на лекарите заплатите са по-малки от 2 минимални заплати (МРЗ)Сега МРЗ е 560 лв? Че то един работник в склада се мръщи на 1000 лв. Може ли такава подигравка ? Затова има лекари които дават 3-4 ножни дежурства в Англия , летят със самолет и обратно и това е много повече от Българската им заплата. Живеем в общество, в което няма стандарти - за образование, за доходи, за положение в обществото.
0
 
10
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Докато хайдуците от никнещите като гъби след дъжд частни болници не бъдат отбити от вимето на НЗОК, пари за държавните няма да има. Колкото и средства да се налеят, те ще потънат в частните структури.
3
 
22
 
5
преди 1 година
Основното, е че държавните болници НЕ ТРЯБВА да бъдат търговски дружества, и в тях да се инвестира повече от колкото дори в частните. Така е в целия развит свят.
2
 
11
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
важно е желанията на доганя и ковача да са изпълнение ... за нищо не ставата ей!!!
14
 
15
 
3
преди 1 година
До № 1

И колко време според теб трябва да продължи дългия измамнически и отвратително нечестен за обикновените хора ПРЕХОД Вече минаха 30 години Здравния министър трябва да коригира изречението си и да стане "Ако се повишат заплатите на сестрите колкото две менемални заплати те ще станат по високи от заплатите на НЯКОИ ЛЕКАРИ А НЕ НА ЛЕКАРИТЕ зАЩОТО НЯКОИ ОТ ТЯХ ПОЛУЧАВАТ ПО 50 Х ЛВ МЕСЕЧНО Но това което е прав министъра е че не могат на всички сестри да се повишат заплатите до две минимални заплати Някои от тях не заслужават и една минимална заплата
12
 
33
 
2
red6 до: s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това, че две минимални работни заплати били много за сестра е смешно... Даже е малко. Това води до въпроса колко е ниска всъщност и лекарската заплата. И колко всъщност герберастите цоцат от касата.
28
 
17
 
1
s3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нека сестрите да разберат, че не е сега времето за искания и за протести. Нека по-добре да видят постиженията през последните години, за да не се стига до политически протести преди изборите. Сестрите трябва да разберат, че докато все още вървим по пътя на прехода и реформите няма как да имаме високи заплати. Като свършим с прехода, тогава да искат.
А сега да видят, че исканията им са политически, че не може да искат повече пари от тези на лекарите, или на останалите, нека всички да им кажем на сестрите че не бива така.