IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кой колко плаща за новите iPhone-и?

Цената на iPhone в САЩ е доста ниска в сравнение с други страни, а индийците и руснаците плащат наистина сериозна сума за телефона

21:37 | 19.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple представи новото си поколение iPhone-и, а трите нови модела - iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, ще бъдат налични на някои пазари от утре. По-важните нови функции включват интегрирането на двоен или троен фотосензор и подобрен живот на батерията. Предполага се, че iPhone 11 Pro ще издържи четири часа по-дълго от iPhone XS.

В САЩ iPhone 11 ще бъде наличен с начална цена от 399 щатски долара по програма за замяна или за 30 долара на месец за двугодишен договор.

За по-лесно сравнение: цената на стандартния модел е около 759 щатски долара без договор, без замяна или заключване на картата и включва данък върху продажбите в щата Калифорния.

Все пак цената на iPhone в САЩ е доста ниска в сравнение с други страни. Японците също са сред най-щастливите клиенти на Apple. Тук новият модел iPhone се предлага за под 800 долара (включително данък) за iPhone 11 (64 GB) и под 1100 долара за iPhone 11 Pro (64 GB).

Индийците и руснаците обаче плащат много по-висока цена за същия телефон. Той ще им струва над 900 долара за стартовия модел и почти 1400 долара за модела Pro. Китайските клиенти ще трябва да платят еквивалента на 1222 щатски долара за модела Pro, но получават наистина ниска цена за стандартния iPhone 11 - при 773 щатски долара това е едва малко над цената в САЩ.

Още графики може да откриете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 5
Ivel
преди 4 години
Скапани телефони с малки шрифтове и неудоби, който му харесват да плаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още