IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габрово е първенец по пътна безопасност

Деца от региона са давали своите предложения за осъвременяване на методиката за обучение в училищата и детските градини

16:45 | 20.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко инциденти с фатален край в България през първите осем месеца на годината. Това отчете по време на заседанието на Областната комисия по безопасност Малина Крумова, председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

„В цялата страна сериозно предизвикателства са инцидентите в градски условия. Габрово обаче е изключение като за първото полугодие няма нито един финален инцидент на територията на града“, подчерта тя.

По думите ѝ това е един от регионите на страната, в които ако продължи последователната работа, може първо да се достигне до стратегическата цел – нула загинали по пътищата.

По време на заседанието, в което участваха областният управител Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, и представители на местата власт и неправителствени организации, бяха отчетени промените в организацията на движението и подобряването на инфраструктурата в общината с акцент – повишаване на пътната безопасност.

„Габрово е и сред местата в страната, в които по темата пътна безопасност се работи многостранно, което също следва да бъде отбелязано“, посочи Малина Крумова.

Тя припомни, че по време на последното издание на „Gabrovo Innovation Camp“ пътната безопасност е била сред темите, по която деца от региона са работили и давали своите предложения, а част от тях са взети предвид и в работата по осъвременяване на методиката за обучение в училищата и детските градини, по които агенцията работи съвместно с Министерство на образованието и науката.

През първите осем месеца на годината на територията на Област Габрово са настъпили 60 тежки пътни транспортни произшествия. При тях са загинали трима души, а 64 човека са потърсили медицинска помощ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още