IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето борси в Азия затвориха с ръстове въпреки негативните данни от Европа

Акциите на Budweiser Brewing Company, които дебютираха в Хонконг, бяха оценени на 27 хонконгски долара при втория опит за листване на борсата

11:03 | 24.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните борсови индекси от азиатски-тихоокеанския регион завършиха днешната сесия на зелена територия въпреки слабите икономически данни от Европа, които подхраниха наново страховете от забавяне на икономическия растеж, съобщава CNBC. 

В Китай, континенталният бенчмарк Shanghai composite напредна с 0,28 на сто до 2985,34 пункта.

Хонконгският показател Hang Seng записа ръст от 74,61 пункта, или 0,28%, до 26 297,01 пункта.

Акциите на азиатското звено на белгийската пивоварна компания Anheuser-Busch InBev NV, които се търгуват в Хонконг, бяха оценени на 27 хонконгски долара при втория опит за листване на борсата.

Общо 1,45 милиарда акции на Budweiser Brewing Company APAC Ltd. бяха оценени на 27 хонконгски долара всяка, което е в дъното на диапазона, докато в най-горния край бе сумата от 30 долара, се казва в съобщение на компанията от вторник. Фирмата частично е използвала опция за по-голям размер, издавайки 189 милиона акции над първичното предлагане с база от 1,26 милиарда акции.

Оценката на акциите в ниския диапазон дава на Budweiser Brewing стойност на бизнеса от 45 милиарда долара.

В Япония измерителят на Токийската фондова борса Nikkei 225 прибави 0,09% към стойността си, като приключи дена на ниво от 22 098,84 пункта.

Цената на книжата на Fast Retailing и Softbank Group се понижи съответно с 1,14 на сто и 1,86%.

Южнокорейският индекс Kospi се покачи с 0,45% до 2101,04 пункта.

Австралийският показател ASX 200 записа спад от 0,01% до 6748,90 пункта.

Публикуваните в понеделник икономически данни за производствената активност в Германия, която спада до най-ниското си ниво от финансовата криза насам, както и тези, свързани с индекса на IHS Markit, отново подхраниха страховете на инвеститорите и анализаторите за продължаващото икономическо забавяне.

„Поглеждайки към слабия PMI индекс, е много възможно Германия да е влязла в техническа рецесия през третото тримесечие – нещо, за което централната банка на страната предупреди по време на последния ѝ месечен доклад“, посочва Тапас Стикланд, директор „Икономика и пазари“ към National Australia Bank.

По-рано днес гуверньорът на централната банка на Китай Ий Ганг заяви, че регулаторът не бърза да се се включи в световния тренд на облекчаване на паричните условия, тъй като разполага с достатъчно алтернативи за стимулиране на икономиката и преобръщане на процеса на забавяне на растежа. По неговите думи макроикономическите политики разполагат с достатъчно пространство за действие, особено в при фискалния и монетарен фронт.

Китай понижи едногодишната лихва по кредитите за втори пореден месец в петък, тъй като банковият регулатор цели да намали разходите по заеми, за да подкрепи малкия бизнес, засегнат от търговските сътресения с Вашингтон.

На валутните пазари доларовият индекс отчете ръст до 98,663 пункта. Японската валута от своя страна се търгуваше при 107,52 йени за долар, докато австралийският долар се разменяше срещу 0,6774 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още