IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията преобладаващо с ръстове на фона на поскъпване при златото*

Акциите на технологичния гигант Apple поскъпват с 1,3 на сто, след като Jefferies повиши рейтинга на компанията до "купувай"

18:38 | 24.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повечето щатски борсови индекси започват сесията с повишения, подпомогнати от ръста в цената на акциите на технологичните компании, след като от Вашингтон потвърдиха, че разговорите с Пекин с фокус върху търговското споразумение ще бъдат възобновени след две седмици, съобщава Ройтерс. 

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин заяви в понеделник, че постоянният американски търговски представител Робърт Лайтайзър ще се срещне с китайския вицепремиер Лю Хъ в началото на октомври.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва със 71,52 пункта, или с 0,27%, до 27 021,51 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,03% до 8110,15 пункта.

Широкият измерител S&P 500 прибавя 0,28% към стойността си, като достига равнище от 3000,13 пункта.

Акциите на технологичния гигант Apple поскъпват с 1,3 на сто, след като рейтинговата агенция Jefferies преразгледа в посока нагоре рейтинга на компанията до „купувай“, позовавайки се на потенциала на 5G цикъла.

Стойността на книжата на компанията за видео стрийминг услуги Netflix се понижава с 2,1 на сто, след като Pivotal Research понижи нейния ценови таргет.

сащ сащ

Акциите на Nike Inc поскъпват с 0,3 на сто, тъй като най-големият търговец на спортни екипировки обяви своите корпоративни резултати за първото тримесечие след старта на сесията.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски облигации се понижава съответно до 1,673% и 2,122%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се понижава с 0,06% до 98,54 пункта.

Еврото от своя страна се търгува с ръст от 0,05% при 1,0996 долара за евро.

На стоковите пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент отчита ръст от 40 цента до 64,68 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,95 на сто до 58,64 долара за барел.

Петролът леко поскъпва в рамките на деня, след като през миналата седмица той успя да прибави към цената си 7% на фона на притесненията на пазарите относно състоянието на глобалните петролни доставки, след като през изминалия уикенд бяха поразени саудитски съоръжения за добив и обработка на петрол от дронове.

Цената на златото регистрира ръст от 1,1% до 1532,40 долара за тройунция, отбелязвайки своето най-съществено покачване от над две седмици на фона слабите икономически данни от еврозоната.

*Информацията е актуална към 17:40 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още