IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата в САЩ започва разследване за импийчмънт срещу Тръмп*

В продължение на месеци Пелоси се е съпротивлявала срещу исканията за процедура, но натискът от редица демократи през последните два я е принудил да вземе мерки

23:24 | 24.09.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Нанси Пелоси. Снимка: Ройтерс</em></p>

Нанси Пелоси. Снимка: Ройтерс

Председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси обяви започването на процедура по разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Това обяви тя по време на пресконференция.

След месеци на призиви от страна на демократите да започне процедурата Пелоси е взела решение за предприемане на безпрецедентната за тази администрация мярка. Въпреки това остават някои притеснения сред редиците на Демократическата партия за това дали контролираният от републиканците Сенат няма да се опита да предпази своя президент.

По-рано през деня източници на Bloomberg съобщиха за намерението на председателя.

До развитието се стигна, след като стана ясно, че Тръмп е оказвал натиск върху украинското правителство за разследване срещу един от водещите номинации за кандидат-президент на Демократическата партия и бивш вицепрезидент Джо Байдън.

Пелоси се очаква да направи изказването си в 5 ч. местно време след среща с демократи от Камарата на представителите. Все още обаче не е ясно какви точно ще бъдат действията й.

Тръмп замрази помощи за Украйна само дни преди да поиска от президента Володимир Зеленски да започне разследване срещу Байдън и неговият син, който е бил в борда на газова компания. Тръмп коментира разговора си със Зеленски тази седмица, но заяви, че не е направил нищо нередно.

Във вторник той обави в Twitter, че ще публикува „пълната, изцяло декласифицирана и нередактирана транскрипция“ на телефонния си разговор с украинския президент.

Байдън от своя страна заяви, че ще подкрепи усилията за импийчмънт срещу Тръп, ако Белият дом откаже да съдейства на исканията на Конгреса за информация относно проведения диалог с украинските власти и оплакванията от служител на разузнаването.

Според Пелоси е „очевидно“, че последователността от събития около телефонният разговор на Тръмп „не е правилна“. Според нея няма значение дали президентът е отправил директни заплахи по време на телефонния разговор.

„Не молим чужди правителства да помагат в нашите избори“, посочи Пелоси.

*Информацията е актуализирана към 00:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 5
khao
преди 4 години
и кво друго си чул в лудницата ... вие двамата сте ми супер забавни, яко тъъъпи парчета сте. Единия път хвалиш доналдът къв пич бил, после на хората по света им било писнало от него ... последно къв е, или коментираш заради партийни рефлукс ? или заради деменцията дето е имаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Хехе... чак по дърветата не знам, но могат да се оплескат с го вна и по главата... Обаче има и друго нещо - на доста места доста хора из Европа и извън нея чух да казват, че вече им е писнало и от американци, и от англичани, и от сичките им циркове, с които направиха луд целия свят... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Аз от една страна ми се иска да се пробват. Явно не се усещат, че на американския народ му е писнало от политически престъпници и ако посегнат на президента, ще има революция... И ного "демократи" ще се люлят тогава по дърветата с примки на вратлетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Хихи... Май и американците немат търпение да се докарат до хала на англичаните. Натам са се запътили, май... И в двете братски държави политическите им елити само гюбре вече произвеждат. То лошо нема де - да земат и двете да се импийчнат некъде на майка си и да оставят света малко на мира да мирне и да побачка на спокойствие... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 15
Императорът
преди 4 години
Тоест Тръмп трябва да бъде подложен на импийчмънт, защото е разследвал един свой политически опонент за връзки с някаква клика в чужда държава? А какво правят самите т.нар. "демократи", откакто тоя велик човек прогони и опозори тяхната уродлива лидерка - нима не се опитват да измислят какви ли не компромати за него - но нищо не можаха да докажат - защото почтеността още е по-силна от политическата мръсотия? Щом толкова врещят *** - значи кандидатът им брайдън наистина е замесен в нещо мръсно !!! Реално това е опит за преврат срещу законния президент и крайно време е държавните структури или американският народ да реагират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още