Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volkswagen: Във финални разговори сме с Турция за завода

Концернът вече не преговаря с други партньори, призна производственият директор Андреас Тостман

   1| 2    
1
 
0
 
14
khao до: Valentin13
преди 1 година
Няма профилна снимка
ама ако погледнеш статистиката, Германия с най много инвестиции у нас от всички.. ама нашата лакома комунистическа уста иска още да ***!
0
 
10
 
13
преди 1 година
Аз нямам нищо против тази инвестиция да бъде спечелена от Турция при една честна конкуренция. В случая обаче не е така. Самите VW казват, че държавната помощ е имала голямо значение за избора на държавата: https://www.manager-magazin.de/unternehmen/autoindustrie/volkswagen-ag-bestaetigt-neues-werk-in-tuerkei-a-1288792.html

Коментира се многократно, че Турция може да си позволи това, защото не е в ЕС. Обаче, това не е съвсем вярно - Турция е част от общия митнически съюз и в тази си роля нарушава член 34 (https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:21996D0213%2801%29:EN:HTML), а именно:

1. Any aid granted by Member States of the Community or by Turkey through State resources in any form whatsoever which distorts or threatens to distort competition by favouring certain undertakings or the production of certain goods shall, in so far as it affects trade between the Community and Turkey, be incompatible with the proper functioning of the Customs Union.

Случая е нарушение на директивите, защитаващи честната конкуренция в ЕС. Мен лично не ме вълнува дали VW ще построят завод тук или някъде другаде. Това, което изключително много ме дразни е наглото им поведение и то трябва да бъде санкционирано. Не може в ЕС правилата да важат само за малките държави (справка - Ирландия беше глобена заради Google, в България спряха Южен поток), а големите да си правят каквото искат. Това ще е началото на края на ЕС и общия пазар.
1
 
10
 
12
преди 1 година
Няма профилна снимка
Напълно съм съгласен с тезите, че Европейската солидарности и т.н. са пълни *** в ТОЗИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ. Разбира се, VW е частна фирма и правителството не може да и каже къде да прави заводи и къде не, НО можеше видни немски и други ЕС политици да ЗАЯВЯТ силно на глас, че след всичките тези лай...а, които избълваха Турция през последните години е СРАМНО компания като VW да взима такова решение.

От друга страна не съм против ЕС, не за друго, но ако го нямаше и всяка една държава си беше отделна, досега Русия, САЩ и други по-големи държави да са ни смачкали. Трябва да има ЕС, за да може да се противопоставим, иначе е 100% сигурна загубата. Германия, Франция, Англия отделно са нищо вече в сравнение със силата на Китай, САЩ, Индия, Япония и т.н.
Много неща трябва да се подобрят в ЕС, много неща не са добре, факт, но не може да си затваряме очите и към постигнатото.
8
 
17
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Германия показа, че т.нар. Европейска солидарност, е параван за тях да правят повече пари. егоистична и нечиста политика, която води до разрушаване на Европейския съюз. Британия напуска заради тях Европа.
всички, които одобряват намерението им да построят в Анадола, а не в България, са с болни либерални мозъци. предлагам им да си изберат или Анадола или Сибир и да се разкарат от Родината ми. Германия ще си плати един ден за това, което върши.
2
 
4
 
10
rover до: Lucifer
преди 1 година
Няма профилна снимка
Кой е този Батерий, за когото ще произвеждат мръсни неща?
2
 
23
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
Щяла Турция да става член на ЕС!? Поне да не бяха го казвали... Истината е, че съюзничеството си е съюзничество, но сиренето (германското) e с пари. А Германия пак показа двоен стандарт (след Северен поток), когато става дума за европейски ценности!... Учим се и... продължаваме напред, както каза Кобрата.
3
 
11
 
8
zelka007 до: Lucifer
преди 1 година
Няма профилна снимка
мръсно , мръсно ... колко да е мръсно ?

мини за литии да има у нас ?
мини за кобалт да има ?
мини за алуминии ?
...
там е мръсното ...
...
тук ще идват чисти метали на пръти или плочки или рудни концентрати в най-лошият случай . вероятно иде реч за да се сглобяват и тестват ... което хич не е малко по принцип ... гугълни си завод за батерии и виж някой от по-голямите ще придобиеш представа . идеята хич не е лоша , знаеш ли колко държави в момента се бутат за такъв завод да правят в ЕС ? и не една , две , три от големите компании производители се натискат да правят в ЕС такъв завод ... защото до 5-6 години масовот производство на автомобили ще са електрически , кораби правят за малки разстояния електрически , хибридни самолети ще правят от еърбус ... батерий да искаш да продаваш в ЕС ... :)))
1
 
11
 
7
Lucifer до: Lucifer
преди 1 година
Няма профилна снимка
Мутрагена даже и производство за тротинетки няма да докара, камо ли за автомобили...
8
 
13
 
6
Lucifer до: abdul
преди 1 година
Няма профилна снимка
Връща се с договор за най-мръсното произворство:
за батерий....
7
 
9
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нашия банкянски дърт *** да не се връща от ЮК без договор.