Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Неравенството е избор, а не неизбежност

Сега сме на кръстопът, подобен на този около 1900 г., когато крайното неравенство помогна за създаването на социалдемократически и комунистически партии

7
 
15
 
10
преди 9 месеца
За оправданията: БОГАТИТЕ НЕ СЕ ОПРАВДАВАТ за нищо. БЕДНИТЕ са тия, които оправдават своята леност, своята непредприемчивост и своето безхарактерство с "лошите богати".
Щом обществото дава равен шанс на всички - Америка не е кастово общество и много от нейните милиардерчета са тръгнали от най-долу - значи всичко е наред. Но мързеливите и неспособните виждат - навсякъде по света - като единствен шанс да се поопаричат, да очешат чужди пари, които те не са изработили.
8
 
14
 
9
преди 9 месеца
Какво е елизабет уорън? Америка си има президент и случайно той е милиардерин... което не означава, че той отделя повече метан, колчем отиде до кенефът !!! Нито означава, че е сексист или расист. От вашата либерастка пропаганда и в-к Дума би се засрамил вече - аре спрете, че станахте за посмешище.
4
 
18
 
8
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това сме го играли и свърши доста зле - автора иска просто да преразпредели малко богатстео и за себе си но уви едва ли някой ще купи този соц памфлет...
4
 
19
 
7
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Книгата на Пикети я има и на български. Който я е отварял, неминуемо ще забележи, че авторът предлага едно виждане за борба с неравенството, което с право критикува - забележете, в рамките на настоящата икономическа парадигма. Което, естествено, няма как да стане и превръща тази огромна тухла с графики и комикси в турски локум. Не знам каква е рецептата, но в тази дебела книга няма да я намерите. По-скоро в някой готварски рецептурник бихме имали късмет.
11
 
24
 
6
преди 9 месеца
Отначало започна интересно, после се видя че това е предизборна либерастка пропаганда. И какво пропагандират-социализъм-комунизъм- изземване и разпределяне на ресурсите от държавата. Като въпросните либерасти си правят сметка че те ще са държавата.
11
 
15
 
5
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Тая концепция е като концепцията от приказките на Хитър Петър, да ме извинява автора за тавталогията в имената ;) .
Ще да рече: "Да краднем с данъци от богатите и да ги дадем на бедните."
Човешката психология обаче е такава, че свършат ли богатите, всички ще се чувстват бедни!
10
 
28
 
4
преди 9 месеца
Богатството ли е основната цел в живота че да ни занимават толкова много с него и да ни го представят като най-големия проблем и най-важната тема на столетието?
Просто съдържателите на глобалния зоопарк трябва да осъзнаят, че някои неща не могат да се наложат насила, само защото на тях им се иска да са единствените определящи битието и съзнанието на всички обитатели в зоопарка. И в Русия, и в САЩ, и в Китай и където и да е по света. Хората имат свободна воля и не искат да я заменят срещу каквото и да било. Кариера, богатство, демагогия, арогантност, върховен егоизъм, външен враг или война не са достатъчни оръжия срещу отнемането на свободата сам да мислиш и действаш.
10
 
17
 
3
Бидонойл до: Petar2015
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Не се разстройвай, преразпределението на богатствата и без това няма шанс да проработи. Правени са множество опити и резултатът винаги е един и същ. Хората стават още по-бедни.
9
 
25
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Тези идеи за преразпределение на богатствата ще си останат на хартия. Защото законите се пишат от тези, от които трябва да се взема...
18
 
25
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Пред подобна идеология (демагогия), дори неофaшиcткия мироглед на Тръмп започва да ми се струва по-приемлив.