IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ВОСС Аутомотив България“ откри завода си в Баховица за 15 млн. евро

Компанията получи сертификат за инвеститор клас А за принос в автомобилната индустрия на България

16:41 | 26.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

С днешната инвестиция на „ВОСС Аутомотив България“ само за последната година в страната са открити заводи за над 1 млрд. лв. Това заяви главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров пред ръководството на „ВОСС Аутомотив България“ при откриване на производствения център на компанията.

По време на церемонията Владимир Туджаров и вицепремиерът Томислав Дончев връчиха сертификат за инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите на компанията, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

На събитието присъстваха д-р Томас Рьотиг, главен изпълнителен директор на VOSS Аutomotive, Ромалд Вайс, изпълнителен директор на VOSS Аutomotive България, и Кай Уве Ото, вицепрезидент на VOSS Аutomotive.

Владимир Туджаров посочи, че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на високотехнологични производства.

„Реализацията на проекта на „ВОСС Аутомотив България“ за 15 млн.  евро, който е създал нови 120 висококвалифицирани работни места, като до края на слидващата година се очаква те да достигнат 7 хиляди, е поредното доказателство за това“, подчерта Туджаров.

През тази година по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 26 сертификата (двадесет и един за клас А, пет за клас Б).

Общо предвидените инвестиции възлизат на 396,886 млн. лв. и се очаква разкриване на 2589 нови работни места. Девет от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги, като се отчита увеличение броя на инвестициите в аутомотив сектора, като в момента в България оперират 250 фирми.

VOSS Automotive GmbH е част от холдингова корпорация група VOSS, която в базирана във Виперфюрт, Германия. Фирмата има дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор сред които BMW, VW, Audi, Ford и много др. Оборотът на VOSS надхвърля 625 млн. евро, като в компанията работят над 6 хиляди служители.

В България компанията ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия, фокусирани изключително върху леки автомобили.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Onia
преди 4 години
На колко е равно числото 396,886 млн. лв?И наистина ли се очакват 7 хил работни места от новия завода, като се има предвид, че в цялата група VOSS работят 6 хил човека (според статията) ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още