IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Отивам си от политиката, когато АМ "Хемус" е готова

Премиерът отхвърли твърдения, че правителството е провалено

12:58 | 04.10.19 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години, каза днес в крайморския град премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Владислав Горанов откри новия център за споделени услуги на голяма белгийска финансова група, предава БТА. По думите му причината за това е локацията на града, инфраструктурата и най-вече наличието на университети и много младежи.

"Новата инвестиция разкрива високоплатени работни места за висококвалифицирани и езиково подготвени млади хора", допълни премиерът. Той уточни, че вече се наблюдава как у нас започват да се завръщат българи, които са с отлична квалификация и са били много добре платени в чужбина.

Автомагистрала "Хемус", която е от изключително значение за Варна, е необратим проект, по който се работи усилено, допълни премиерът. И посочи, че може да си отиде от политиката, когато "Хемус" е готова.

Борисов отхвърли всякакви твърдения, че правителството е провалено. По думите му хората трябва да правят разлика между инвестициите на настоящите управляващи и тези, които са правили само молове. "Едното носи качество и пример е белгийската група с нейните инвестиции у нас. От такива инвеститори страната ни печели, особено сега, когато вървим по пътя за чакалнята на еврозоната и Банковия съюз", посочи Борисов. Според него не е случаен и фактът, че вече няколко години икономиката на България има ръст от над 3,5 на сто.

Той подчерта още, че и всички кредитни агенции в света дават нарастващ рейтинг на страната ни. По думите му не е случайно, че ЕС е дал на България най-модерния и красив ресор в Еврокомисията, нито че българка застана начело на МВФ.

"В последните години, особено след кризата, регулациите във финансовия сектор са изключително засилени и е добре, че група като белгийската вярва в потенциала на българската икономика", допълни министър Горанов. По думите му доверието в българската финансова система е много добър атестат. Горанов допълни, че с групата са обсъждани и други общи добри идеи, които могат да бъдат реализирани у нас.

В новия център във Варна ще бъдат назначени 300 души, допълни главният изпълнителен директор на групата Йохан Тейс. По думите му има възможност щатът да достигне и над 500 човека. Тейс допълни, че групата оперира в повече от 20 държави, като 6 от тях са основните, а сред тях е и България. Причината е, че страната е стабилен член на ЕС, с голям потенциал и обещаващо бъдеще, посочи Тейс. Стана ясно още, че през последните години групата е инвестирала в България 1,4 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 13 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Типичен коментар на цоциалист, другарко Серафима. Само обиди, хвърляне на кал и нескопосани опити да прехвърлите собствените си грехове върху политическите си противници. С подобни кампании не е чудно, че ГЕРБ ви тъпче от години. Напоследък дори не смеете да издигнете собствен кандидат на избори, ами само подкрепяте "независими". А може би вече никой не ще да се кандидатира с клеймото "БСП" на челото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 8
kane
преди 4 години
...толкова много се върнаха , та бг стана 6 милиона ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 20 rate down comment 9
serafima
преди 4 години
Много си ***, бе варел за нафта! И се опитваш да ни пробутваш невежеството и нивото си (под дори бойковото). В ГЕРБ отидоха най-гнусните и тоталитарни комунисти и техните отрочета. ГЕРБ е глутница от *** водени от Алфа дог". По добро определение за шайката никой не е правил досега. Ако ние имахме главен прокурор на място, г-н Борисов отдавна да е излежал първата си присъда.ГЕРБ налага диктатурата на простака, мизантропа, примитивния ***, питекантропа, урода, извратеняка, самозабравилия се ненормалник, егоцентрика и генетичния *** Борисов ***! ГРОБ и ДПС *** в едно гърне и продават България на турците.ДПС винаги са подкрепяли ГЕРБ във възлови гласувания. ГЕРБ винаги е подкрепял ДПС във важни за тях искания. Останалото е един цирк, който се играе за публиката. Нищо ново под слънцето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 19 rate down comment 5
Sokratus
преди 4 години
Много ни е тъъъъъп супергероя ББ. До Варна най-близкият и голям град е Букурещ! Много повече румънци идват до Варна от колкото софиянци. Свързването на Русе и Варна е по-лесно и много по-евтино и ще донесе повече приходи. А пък успоредно с това трябва да върви Русе - Капитан Андреево.А разширението на моста на дружбата може сам да си се финансира от таксите!И накрая ще ни останат едни 100км от ВТ до Ябланица, от които само първите 20 са трудни.Мислене му е майката, но ББ е супер герой и това не му е заложено!!!Хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 19 rate down comment 7
khao
преди 4 години
да, научи се че с Кой не трябва да се еааава, и след като си стиснаха ръцете започна невиждан стабилитет.От икономическа гледна точка нито един не му е успешен, щото нито една реформа не направи за 10 години.. и за справка, К Т Б се случи във втория му мандат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 7
Вся власть Советам!
преди 4 години
И Тодор Живков навремето така планираше, но бая удължи проекта. Накрая се наложи да се намеси съветското посолство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 16
крас
преди 4 години
Дори не заслужава да се коментира изказването на селянина от Банкя. По интересно е да се разбере какви възнамеряват да ги вършат тези от KBC Group чиито директор е Йохан Тейс . Първо придобиха банката на Цвети Бориславова - СИБАНК , а после поглъщайки ОББ под вънкашност чужда и с има ново работят и днес с името на гръцката банка.Ясно е, че тези от KBC не биха имали нищо против да придобият и още някоя друга банка с подходящи активи, като да кажем Кооперативна на другарите от ***. ЦКБ стои добре на пазара и е апетитно парче от ексозицията на банковият ни сектор.БЕЛГИЙСКИТЕ ХИЕНИ не биха имали нищо против да прилапат ЦКБ. В конкретния случай за който са поканили и откривателят на всичко което подлежи на откриване премиера БОРИСОВ, идва реч за създаване на КОЛ ЦЕНТЪР за услуги включващи навярно и тези на на финтех .БЪДЕЩЕТО Е НА ТОЗИ НАЧИН НА БАНКИРАНЕ И БЕЛГИЙЦИТЕ БЪРЗАТ ДА ГО НАЛОЖАТ. Това разбира се им прави чест защото за разлика от останалите банкови институции първи са надушили опасността от ФИНТЕХ БАНКИРАНЕТО, което искаме или не ще се наложи като начин за разплащане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 13
Бидонойл
преди 4 години
Не съм съгласен с мнението ти. От икономическа гледна точка, първият мандат на Борисов беше най-лош. Добре че се оказа човек, който се учи от грешките си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 18
khao
преди 4 години
ама колега, то в момента ДПС управлява ... може ли ДПС да е алтернатива на ДПС ? не може, разбира се !най доброто беше първия мандат на тиквата, преди да се разбере с Кой и сокола! Сега е едно от най-лошите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 30
Бидонойл
преди 4 години
Коя е единствената алтернатива на Борисов? БСП+ДПС. Гласувайте за тях ако искате. Аз съм на мнение, че ГЕРБ не е най-добрата партия, но това е най-доброто, което България някога е имала!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още