IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп призова за незабавен импийчмънт на Нанси Пелоси

Президентът на САЩ обвини председателя на Камарата на представителите в държавна измяна

11:02 | 07.10.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприе ожесточена атака срещу председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, като заяви, че тя може да е извършила държавна измяна и призова за "незабавния ѝ импийчмънт", съобщиха международните агенции, цитирани от БТА. 

Тръмп написа в Twitter, че Пелоси е знаела за "лъжите и масовите измами" на председателя на комисията по разузнаването в Камарата на представителите Адам Шиф "спрямо Конгреса и американския народ". Президентът неотдавна рязко разкритикува Шиф и дори призова да бъде арестуван, защото според него бил изопачил съдържанието на телефонния му разговор с украинския президент Володимир Зеленски през юли, припомня ТАСС.

Преди две седмици Пелоси открито постави под съмнение способността на Доналд Тръмп да изпълнява длъжността президент на САЩ. Тя заяви, че Тръмп е непредвидим, като веднъж дори се е пошегувал за 25-ата поправка в конституцията, която определя процедурата за смяната на президент.

Тя обаче посочи, че е твърде рано да се започне процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп.

Противопоставянето между демократите и Тръмп прерасна в открита война, когато президентът, видимо вбесен, обяви, че повече няма да работи с тях, докато не сложат край на своите "лъжливи разследвания" срещу него.

Той реагира на изказване на Пелоси, която го обвини, че прикрива следите, оставени от доклада за руското разследване, най-вече подозренията за възпрепятстване на правосъдието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
демек тръмп е американски горбачов... това ли ни казваш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
дядя Вова
преди 4 години
Както винаги, Федерелният Резерв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
dakl
преди 4 години
За по старите поколения, които добре все още си спомнят началото на " перестройката " на Горбачов няма нищо ново. Итогава и сега голямата част на обществото желаеше незабавни промени , а тези които бяха доволни( управленци, номенклатура, служби за сигурност) естествено бяха за запазване на статуквото. Ерго, Америка влезе в периода на своята " перестройка" , а ние ще очакваме победителя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още