IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финтек компанията Ebury отваря офис в България

Организацията вижда възможности за растеж у нас след постигнатото в Румъния

12:27 | 07.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Йохан Габриелс.<em> Снимка: Ebury</em></p>

Йохан Габриелс. Снимка: Ebury

Базираната в Лондон финтех компания Ebury обяви, че открива офис и в София, след период на силен растеж на румънския пазар и в региона.

Ebury, която е основана през 2009 г., е дружество, което предлага валутна ликвидност, управление на риска от нестабилност, международни плащания и търговско финансиране на големи местни дружества и малки и средни предприятия, посочват от организацията.

С дейностите на българския офис ще се занимава Деан Тодоров, който ще отговаря пред управляващия директор на Ebury за България и Румъния Йохан Габриелс. Тодоров е част от екипа на Ebury вече две години и половина и е най-младият мениджър, ръководещ офис на компанията по света.

За по-малко от 18 месеца след навлизането си в Румъния страната успя да влезе в топ 10 на най-големите пазари на компанията в света.

„Румъния, България и по-широкият регион на Източна Европа е много вълнуващ за Ebury. Има голям капацитет за растеж, а това означава, че предприятията с течение на времето ще търсят алтернативни, по-ефективни начини за извършване на международни плащания и хеджиране чрез комбинация от технологии и превъзходно обслужване на клиентите“, коментира Йохан Габриелс.

Финтек компанията вече оперира в 22 държави, включително в Канада и в Близкия изток, и има над 900 служители. Сега Ebury се фокусира върху растежа си в Азия, след като преди няколко месеца стъпи и на американския пазар. За последните 12 месеца тя е търгувала с над 17 млрд. евро в чуждестранна валута, като работи с над 37500 предприятия и организации.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 4 години
Значи фирмата работи с с над 37500 предприятия... Е и? Софийска вода пък работи с милион и половина домакинства. Има повече смисъл да се говори за нетната печалба и печалбата на служител.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още