IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александър Манолев отива на съд за източване на евросредства

Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен в подбудителство и помагачество за построяване на „къща за гости“

17:22 | 07.10.19 г.
<p>
	Александър Манолев. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Александър Манолев. Снимка: Личен архив

Окръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд А.Д. и Александър Манолев, бивш зам.-министър на икономиката, за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на ЕС за изграждане на "къща за гости" в Сандански, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

От държавното обвинение отбелязват, че обвинителният акт е внесен пет месеца след започването на разследването по случая. Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а А.Д. е извършител. Те били представили неверни сведения пред съответните институции, за да получат евросредства.

Прокуратурата посочва, че обвиняемият Манолев подбудил и умишлено склонил А.Д. за извършване на престъплението.

Той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи.

Също така е осигурил счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради "къщата за гости", както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител.

Бившият зам.-министър на икономиката е осигурил и материалите за изграждането на къщата, като ге е предоставил на строителя.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още