IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ придоби 100% от дружество за мобилни разплащания

С покупката на „Пейтех“ банката реализира стратегията си за навлизане на пазара на моментални разплащания, известен като „портфейлни услуги“

11:40 | 09.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БАКБ</em></p>

Снимка: БАКБ

Българо-американска кредитна банка приключва процеса по придобиване на 100% от дяловете от капитала на дружеството „Пейтех“, съобщиха от банката.

На 7 октомври БАКБ сключи с БТК договор за придобиване на притежаваните от телекомуникационната компания 50% от капитала на „Пейтех“, като по този начин стана негов 100-процентов едноличен собственик.

С реализирането на сделката банката продължава стратегията си за навлизане на пазара на моментални разплащания, известен като „портфейлни услуги“.

От БАКБ напомнят, че дружеството „Пейтех“ беше създадено  в началото на тази година, като съвместна инвестиция на кредитната институция и БТК, като целта е разработване на портфейлни услуги. До момента то работеше по разработването на процеси и избор на технологичен доставчик, както и подготовка за лицензиране като дружество за електронни пари.

БАКБ очаква със сделката да се ускорят процесите и да представи решение, което да привлича клиенти от целия спектър на пазара в страната.

Мобилните плащания и дигиталните портфейли вече са част от ежедневието на потребителите. Финансовата индустрия е изправена пред изпитанието да въвежда иновации с възможно най-бързо темпо, поради растежа на финтех сектора и промените в предпочитанията и поведението на потребителите. Това налага банките и всички финансови институции да променят не само много процеси от своя бизнес, но и да предлагат нови технологични продукти, за да продължат да бъдат в крак с времето и особеностите на средата", коментира  Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет, по повод сделката. "Банката вече трябва да бъде в джоба на потребителя. Амбициите на БАКБ са бързо да навлезем на този пазар, за което ни е необходим пълен контрол върху дружеството и предстоящите стъпки по неговото лицензиране“, добави още тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още