IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е космическа академия за деца?

Макет на слънчевата система е най-естественото, което едно дете може да направи рамките на 2 часа, твърди експерт

14:28 | 10.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Космическата академия за деца е училище, което предлага космически програми за деца. Този тип науки са доста всеобхватни, но сме разделили програмите си на Астрономия и Астрофизика. Астронавтика и космическо инженерство е другата ни програма. По време на нея децата изучават какво правим, за да достигнем Космоса, какво е устройството на ракетите, как бихме достигнали до Марс, как да опазваме Планетата Земя. Това обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Space Асademy.

"Макет на слънчевата система е най-естественото, което едно дете може да направи рамките на 2 часа", твърди Тихомир Димитров.

Гостът посочи, че Юпитер е любимата планета на децата.

Сред другите занимателни задачи, които се изпълняват в Космическата академия за деца, е направата на ракети с определени за целта материали. Димитров подчерта, че в тях активно се включват и родители.

От Space Асademy влизат като извънкласно занимание по-лесно в частните училища. "Искаме да навлезем във всички училища в България. Разширяваме екипа си, обучаваме нови хора, преговаряме с училища, търсим специално място в София", отбеляза Тихомир Димитров.

Вижте повече в краткото видео или целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още