IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche ще разработва въздушни таксита

За целта компанията подписа споразумение с производителя на самолети Boeing

16:40 | 11.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Според германската информационна агенция DPA германският автомобилен производител Porsche иска да се намести дългосрочно в бизнеса с електрически летателни апарати. За целта той подписа споразумение с производителя на самолети Boeing. Двата концерна искат да разработят и изпробват електрически въздухоплавателен апарат с вертикално излитане за градовете, съобщава Automedia.bg.

Търговският директор на германците Детлев фон Платен каза: „Искаме да съчетаем силите на две водещи световни фирми, за да навлезем в потенциално важен пазарен сегмент в бъдеще“.

В проекта ще работят експерти на двете фирми, както и на многобройни свързани дъщерни дружества. Една от задачите им ще бъде да анализират пазара за премиум продукти и да търсят възможни области за употреба. Според Porsche ръстът на пазара в средата на следващото десетилетие ще се ускори сериозно.
Производителят на спортни автомобили не е единственият, който търси нови концепции за мобилност и има интерес към електрически летателни апарати, които ще превозват пътниците изцяло автономно между две точки. Във Volocopter, който в момента извършва тестови полети в различни големи градове, акционер е и Daimler.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още