IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow скача с над 150 пункта благодарение на силното начало на сезона на отчетите*

J.P. Morgan Chase, UnitedHealth и Johnson & Johnson надминаха очакванията за печалбата си

17:42 | 15.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка:Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират борсовата сесия във вторник на зелена територия, като стимулирани от силните отчети в банковия сектор, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average се покачва със 162 пункта, или 0,61%, до ниво от 26 949,83 пункта. S&P 500 напредва с 19 пункта, или 0,67%, до ниво от 2985,90 пункта, докато Nasdaq Composite регистрира ръст от 55 пункта, или 0,70% до ниво от 8104,67 пункта.

Цената на акциите на J. P. Morgan Chase скочи с повече от 2%, след като отчетът й за третото тримесечие надмина очакванията на анализаторите. Приходите на компанията постигнаха рекорд, стимулирани от кредитите за покупка на жилище и автомобил, наред с кредитните карти.

UnitedHealth, друг член на Dow, отчете тримесечна печалба, която надмина очакванията на анализаторите с 13 цента на акция. Книжата на компанията поскъпват с 2,9%.

Междувременно печалбата на Johnson & Johnson през третото тримесечие беше подкрепена от увеличаването на продажбите на лекарства за онкологични заболявания и други медикаменти, изписвани по рецепта. Книжата на компанията поскъпват с 2,3%.

В началото на деня очакванията за сезона на отчетите бяха песимистични. Анкетирани от FactSet анализатори очакваха печалбите на компаниите от S&P 500 да спаднат с 4,6% на годишна база.

United Airlines е сред компаниите, които също трябва да публикуват отчетите си във вторник. Netflix, IBM и Bank of America трябва да представят отчетите си в сряда.

Днешният оптимизъм подкрепи основните щатски индекси, които вчера се оцветиха в червено. Несигурността на инвеститорите в понеделник беше причинена от новите съмнения дали търговската сделка между САЩ и Китай е осъществима. Въпреки привидно благоприятното развитие на преговорите от края на миналата седмица и постигнатото предварително споразумение от коментарите и в двете страни личи, че все още е нужна много работа, за да бъдат изгладени неразбирателствата.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад до съответно 1,719% и 2,196%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, бележи ръст от 0,14% до ниво от 98,60 пункта.

Еврото се разменя с спад от 0,30 на сто при 1,0993 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижава с 26 цента до 59,01 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняват с 42 цента до 53,15 долара за барел.

Цената на златото спада с 0,57% до ниво от 1480,67 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:13 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
Пак ли, бе ??? - Не ще да се пукне тоя балоняк, ейййй
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още